Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO şi GALERIE FOTO: Sute de focșăneni au făcut mișcare la „Promenada Inimilor”


Sute de focșăneni au participat, ieri, la „Promenada Inimilor”, un eveniment organizat, cu Ocazia Zilei Mondiale a Inimii, de Clubul Rotary Varana Focșani în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani. Începând cu ora 16.00, sutele de focșăneni care s-au adunat în Piața Unirii au putut urmări mai mult activități sportive oferite de cluburile sportive din municipiu. Au fost oferite demonstrații de tenis de câmp susținute de Clubul Sportiv Municipal 2007, lecții de box și de judo realizate de membrii Clubului Sportiv Unirea Focșani, culturism prezentat de Clubul Sportiv Ulise. Echipa de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focsani și judoka de la Clubul Sportiv Åžcolar Focșani au făcut și acestea demonstrații. De asemenea, membrii ASS CNU  Focșani au jucat volei, iar Adrian Dochioiu a prezentat elemente de taekwondo. Acestora li s-au alăturat sportivii de la CS Kazumi Panciu și CS Nidan Focșani, cu demonstrații de karate, și Clubul Åžcolar Sportiv de Gimnastică Focșani. Mai mult, elevii Liceului de Arte Gheorghe Tatarescu din Focșani au pictat fețele micuților doritori, iar membrii Crucii Roșii Vrancea au oferit o lecție de prim ajutor.     La ora 17.20 s-a dat startul Promenadei Inimilor. Sute de vrânceni de toate vârstele au mers pe jos pe Bulevardul Unirii, apoi pe strada Republicii, Cuza-Vodă, Bulevardul Brăilei, Parcul Schuman și au ajuns iarăși în Piața Unirii, unde au putut fi vizionate și alte demonstrații sportive. La acest eveniment a participat și viceprimarul  Focșaniului, Marius Iorga, care i-a felicitat atât pe organizatori, cât și pe focșăneni că au ales să participe la un asemenea eveniment. „Mă bucur să văd atâția focșăneni în Piața Unirii. Vreau să mulțumesc, pe această cale, Fundației Române a Inimii, clubului Rotary Varana Focșani, doamnei Elena Stoica, care este o foarte bună organizatoare. Ca reprezentant al Consiliului Municipal Focșani și al Primăriei Municipiului Focșani, vă mulțumesc din suflet pentru că ați fost alături de noi, inima noastră este alături de dumneavostră și mulțumesc că și dumneavoastră ați fost în această zi minunată alături de noi. Èšin să mulțumesc și Consiliului Județean Vrancea, care ca la fiecare eveniment, a fost alături de noi și ne-a susținut”, a spus viceprimarul Marius Iorga.

 

  Reprezentanții Clubului Rotary vor ca evenimentul să devină o tradiție

    Elena Stoica, președintele Clubului Rotary Varana Focșani, ne-a declarat că acest eveniment a fost un real succes, motiv pentru care dorește să devină o tradiție, iar focșănenii să facă zilnic mișcare pentru sănătatea lor. „Sunt copleșită de emoții pentru că nu m-am așteptat la așa ceva. E o mare bucurie pentru noi, că împreună, am reușit să facem în Focșani o inimă mare. Aproape că simțim cum pulsăm împreună. A fost un lucru care s-a întâmplat dintr-o dată, au fost niște oameni extraordinari care ne-au susținut. Am avut parte de deschidere din partea Consiliului Local Focșani. Ei au fost de la început alături de noi, au spus „da” din prima. Am avut parte de o susținere deosebită din partea Consiliului Județean, niște oameni minunați, care țin la inima Vrancei și a locuitorilor lor. Câștigul nostru va fi dacă acest traseu de 3 kilometri, marcat cu semne, va fi făcut de oameni, să facă mișcare, pentru că mișcarea înseamnă mișcare”, ne-a declarat Elena Stoica, președintele Clubului Rotary Varana Focșani.
    Realizarea acestui proiect unic în Focșani a fost posibilă cu ajutorul Clubului Rotary Varana Focșani, dar și a partenerilor implicați: Primăria Focșani, Inspectoratul Åžcolar Județean, Consiliul Județean al Elevilor, Crucea Roșie Vrancea, Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, care s-au dedicat acestui proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?