Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

TEST de cultură generală



    Monitorul de Vrancea vă propune să vă testați cunoștințele de cultură generală. Testul va consta într-o întrebare, cu variante de răspuns, cea corectă urmând să o aflați a doua zi.

161. Care dintre următoarele țări a produs gaz neuroparalizant folosindu-l ca armă chimică letală în Al Doilea Război Mondial?
a) Japonia      
b) Rusia    
c) SUA   
d) Germania

Sursa: Ghid de cultură generală, Encyclopedia Britannica
Răspunsul îl veți afla în numărul de mâine al cotidianului Monitorul de Vrancea.

Răspunsul la întrebarea de sâmbătă „Cine este considerat părintele analizei intrări-ieșiri? ” este b) Wassily Leontief. Economistul american de origine rusă a fost numit părintele analizei intrări-ieșiri în econometrie și a primit Premiul Nobel pentru Economie în 1973. Baza sistemului său complex de intrări-ieșiri este un tabel de tip grilă care indică ce industrii fac tranzacții de cumpărare și vânzare. Prin adăugarea guvernelor, consumatorilor, țărilor străine și a altor elemente, se obține un tablou general al bunurilor și serviciilor care circulă într-o economie națională. Metoda de analiză economică intrări-ieșiri este utilizată în diverse forme de către numeroase țări industrializate, atât pentru planificare, cât și pentru previziuni economice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?