Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Sociologul Scutaru: Rezultatul lui Ponta în turul II ar putea fi 59%


Sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, este de părere că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC în alegerile prezidențiale, ar putea obține în primul tur un procent de 42% iar în cel de-al doilea ar putea ajunge la un scor de 59%. Scutaru a declarat că scorul de 42% pe care Victor Ponta l-ar înregistra în primul tur al scrutinului este apropiat de media scorului alianței care îl susține în alegeri, însă liderul social-democrat „are potențialul de a adăuga scorului alianței politice un segment personal de electorat care-l creditează pentru reușitele sale ca prim-ministru”.
„Scenariul cât se poate de realist și cu picioarele-n apă rece pentru Victor Ponta este un scor de 42% în primul tur. Călin Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu, având de ales între susținerea pentru Victor Ponta și cea pentru Iohannis, ar merge către prima variantă. Atât Ponta, cât și Tăriceanu doresc refacerea USL. Astfel, rezultatul lui Victor Ponta în turul al doilea ar fi 42+9+4+4=59%”, spune Codrin Scutaru.
Acesta explică faptul că Victor Ponta și-a solidificat poziția în preferințele electoratului, încă de la începutul campaniei electorale propriu-zise, prin „programul prezidențial al unui președinte unificator, al refacerii USL și axarea pe măsuri destinate creșterii economice și solidarității sociale pe plan intern și drumului euro-atlantic pe plan extern”.
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?