Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

„Nocturna bibliotecilor” la Biblioteca Adjud



    Biblioteca municipală Adjud a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la evenimentul „Nocturna Bibliotecilor”, proiect inițiat și coordonat de Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Astfel, în data de 26 septembrie, începând cu ora 18.00, au putut fi admirate, la Secția pentru Copii,  lucrările de grafică realizate de elevii Centrului Parohial pentru Copii și Tineret Ruginești, îndrumați de preotul Ion Ciobotea, adunate în expoziția intitulată „Tinerețea sufletului”. 
Corul de elevi „Speranța” al Școlii Gimnaziale Ploscuțeni a susținut momentul artistic „Armonii de toamnă”, sub coordonarea profesorului Monica Benedic, după care poeții Violeta Mihăeș și Marin Moscu au încântat audiența cu un recital de poezie. Între orele 19.30 – 20.00, elevi de la Școala „Principele Radu”, îndrumați de profesorul Bianca Roșu, au interpretat scentele „Scrisori fictive” și „Istorie… veche”, iar cei ce au dorit au putut completa teste de circulație rutieră pe calculatoarele Biblionet, sub îndrumarea profesorului Petre Valea de la Clubul Copiilor Adjud. Seara s-a încheiat cu Atelierul de șah, în cadrul căruia copiii au intrat în competiție demonstrându-și abilitățile în acest sport al minții.
    La Secția pentru Tineret – Adulți a Bibliotecii municipale Adjud a fost organizată expoziția de desene „Sfinții îngeri păzitorii noștri”, realizată de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș”, îndrumați de profesorul Alina Albeiu. Între orele 20.00 – 21.00, profesorul Ion Croitoru a stârnit interesul tuturor cu expunerea sa, „Fenomene și curiozități științifice încă neelucidate de știință pe teritoriul țării noastre”. Cei interesați de filme au putut viziona, în Sala multimedia a instituției de cultură adjudene o serie de „Povești de seară”, dar și câteva proiecții de filme documentare sub genericul „În căutarea lumilor pierdute”.
    Pe toată durata manifestării, cei mici și cei mari au avut ocazia de a face vizite ghidate în Bibliotecă, s-au putut înscrie ca și clienți ai acesteia sau ca participanți la Clubul de pictură și, de asemenea, au avut oportunitatea de a împrumuta cărțile pe care le-au dorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?