Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Mii de vrânceni suferă de boli cardiovasculare


Peste 10 mii de vrânceni suferă de boli cardiovasculare, aceasta fiind principala cauză de deces la nivelul județului Vrancea. Pe 29 septembrie se marchează Ziua Mondială a Inimii, iar specialiștii doresc să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra factorilor de risc care duc la apariția bolilor cardiovasculare și să determine, treptat, o schimbare de atitudine și adoptarea unui stil de viață sănătos.
În acest sens, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au o serie de recomandări pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. „În fiecare an, aproximativ 150.000 de români mor din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60% din totalul deceselor înregistrate. Factorii de risc cardiovascular sunt: hipertensiunea arterială, colesterolul, obezitatea, diabetul zaharat, fumatul și sedentarismul. Pentru a preveni aceste afecțiuni, trebuie evitate carențele modului de viață urban, adică: alimentația de proastă calitate, lipsa de mișcare, fumatul și consumul de alcool. Trebuie schimbat stilul de viață: alimentație, mișcare și evitarea fumatului și a alcoolului. Și stresul este un factor care ar trebui evitat”, spun specialiștii DSP.
Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populația din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, și anume bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creștere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se așteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară an de an, din cauza afecțiunilor cardiovasculare.
În țara noastră, evenimentul este marcat printr-o serie de activități sportive și seminarii susținute de medici specialiști în nutriție și boli metabolice pentru optimizarea stilului de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?