Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO:O camionetă militară, donație nemțească pentru Crucea Roșie Vrancea la împlinirea a 100 de ani


Sărbătoarea împlinirii unui secol de existență pe meleaguri vrâncene a Crucii Roșii a debutat ieri, la primele ore ale dimineții, cu o întâlnire prietenească a comitetului de conducere al instituției vrâncene de caritate și voluntarii săi cu delegația Crucii Roșii germane, care a adus tradiționalul transport umanitar. Emoționanta întâlnire a avut loc în eleganta locație a Restaurantul Antal Queen 2 din Focșani unde, pentru două ore, cei prezenți au trecut în revistă proiectele vizitate, și-au mulțumit reciproc și și-au exprimat regretul că nu pot fi împreună și la seara festivă, pentru că delegația germană trebuie să se întoarcă acasă. 
 Dar, pentru că aceștia au dorit să marcheze în felul lor importanța acestui eveniment, au făcut Crucii Roșii Vrancea și implicit cetățenilor județului care vor fi în nevoie, un dar special: o camionetă militară în perfectă stare de funcționare, marca Mercedes, care a fost primită de la armata germană și cu care se poate interveni în situații de dezastru, aceasta putând fi condusă pe cele mai greu accesibile drumuri, chiar și prin apă de 70 de centimetri. „Venim de fiecare dată cu toată inima aici, la dumneavoastră. Ceea ce facem noi este o muncă amplă, tot anul colectăm și selectăm ajutoarele care să se potrivească nevoilor de aici și le transportăm, tot în fiecare an, către proiectele Crucii Roșii Vrancea. Suntem bucuroși că am putut face asta și în acest an, dar din păcate nu vom putea rămâne și la Gală, pentru că trebuie să plecăm spre Germania, astfel încât luni să fim fiecare la serviciu. Am adus însă cu noi o mașină de intervenție în caz de dezastre sau pentru drumuri greu accesibile. Această mașină militară de forță poate merge pe munte, poate merge prin apă de până la 70 de centimetri. Mașina poate transporta o tonă, este donată de armata germană, are sirenă și girofaruri și este în perfectă strare de funcționare. Deși are 20 de ani, nu a circulat decât 80 de mii de kilometri. Îmi face plăcere să înmânez cheile acestei mașini doamnei director Davidean”, a declarat Thomas Muller, conducătorul delegației Crucii Roșii germane.  
El a urat „La mulți ani!” Crucii Roșii Vrancea, a mulțumit mass-mediei pentru implicare și a urat tuturor petrecere frumoasă în seara Galei. „Există un timp când trebuie să lucrăm și să ajutăm, dar există și timpul când trebuie să sărbătorim”, a mai spus Thomas Muller. 
    De 15 ani alături de Crucea Roșie Vrancea 
 Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, a mulțumit celor care au făcut anul acesta cel de-al cincisprezecelea transport umanitar destinat oamenilor din județul nostru. „Sărbătorim azi 100 de ani de la existența Crucii Roșii în Vrancea, iar perioada vizitei delegației Crucii Roșii germane a coincis cu acest eveniment, dar din păcate trebuie să plece pentru ca luni să ajungă la serviciu. Delegația a fost formată din 21 de persoane, iar de data aceasta au venit însoțiți de directorul Crucii Roșii din Fulda și doi jurnaliști, care au filmat și au făcut reportaje la proiectele noastre, printre beneficiarii ajutoarelor pe care le-au adus, materiale pe care le vor publica în Germania. Sunt la noi de o săptămână, timp în care au descărcat și repartizat pe locații cele două tiruri cu ajutoare aduse. Au vizitat proiectele, au fost foarte curioși, au pus multe întrebări, au muncit mult în aceste zile și am dorit să ne luăm rămas bun de la ei în această locație, să trăiască un pic din atmosfera evenimentului, pentru că sunt tot de la Crucea Roșie și între noi nu e nicio diferență. Thomas Muller e conducătorul delegației care vine de 15 ani, în fiecare an, cu transporturi umanitare la noi. E un prilej prin care noi să le mulțumim și să le urăm drum bun spre casă!”, a spus Rodica Davidean. 
 Într-o atmosferă prietenească, cei prezenți au mai stat de vorbă la o cafea și-o prăjitură, după care, emoționați, și-au luat la revedere cu sentimentul datoriei împlinite, promițându-și că se vor revedea în curând. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?