Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO și GALERIE FOTO: Cele două fetițe necăjite pentru care se căutau nași au fost botezate


Cele două fetițe nou-născute care au ajuns cu mamele lor în Centrul Maternal al DGASPC Vrancea, și pentru care cotidianul nostru a lansat, la finele lunii trecute, un apel către cei ce ar dori să le boteze, au fost creștinate vineri. Două familii din Focșani au dorit să le fie aproape, să le devină nași botezându-le și au făcut acest lucru după datină. Emoționantul eveniment a avut loc la Capela „Sfântul Pantelimon” a Spitalului Județean iar slujba a fost făcută de bunul preot Ionel Gherman. Una dintre nașe a dorit să rămână anonimă, fiind de acord să-și dezvoluie doar inițialele numelui: D.C. Ea este din Focșani și a fost însoțită de fetița sa. „Nu e prima finuță, noi mai avem fini. Am văzut articolul din ziar și am spus că dacă putem să facem un bine, de ce să nu-l facem”, a declarat aceasta. Femeia a botezat-o pe Andreea, fetița de doar trei săptămâni adusă pe lume de mama ei de 23 de ani, care a ajuns la Centrul Maternal fiind abandonată de partener.
    Pe cealaltă fetiță creștinată ieri o cheamă Andreea Ștefania, are doar o lună și a ajuns împreună cu ceilalți doi frați ai săi și cu mama de doar 20 de ani tot în Centrul Maternal, după ce au fost alungați de acasă de tatăl lor. Pe Andreea Ștefania a botezat-o familia Teodorescu din Focșani. Toți membrii acestei familii au dorit să participe la acest eveniment, așa că alături de soții Ionuț și Daniela Teodorescu au fost și copiii lor, Denis Victor și Ioana, bunica acestora și fratele mamei. „E un gest creștinesc iar noi dorim să facem astfel de lucruri. Am mai botezat, am și cununat și am ajutat întotdeauna când am putut”, a spus Ionuț Teodorescu.

    La eveniment au participat și patru copii ocrotiți în Adăpostul temporar pentru Copilul Abuzat, care nu au mai văzut niciodată un botez, împreună cu șefa acestui Adăpost și a Centrului Maternal, Violeta Pavelescu. Ea a declarat că „după apariția articolului în Monitorul de Vrancea au sunat la noi 23 de persoane care și-au exprimat dorința de a boteza fetițele. Au sunat oameni de toate vârstele, de la studenți la pensionari, oameni cu diverse profesii, chiar și un preot. Au sunat, de asemenea, persoane din Italia, din Anglia și din Spania. Le-am păstrat datele de contact și le-am promis că îi vom anunța când vom mai avea copii de botezat, iar pe trei dintre ei i-am îndrumat către trei copilași care se află deja în grija asistenților maternali, și îi vor boteza acolo”, a spus Violeta Pavelescu.
    Cele două micuțe creștinate ieri au ajuns împreună cu cele ce le-au dat viață în Centrul Maternal pentru că nu mai au unde să fie duse acasă. Mama Andreei, fetița în vârstă de trei săptămâni s-a trezit dintr-o dată abandonată de partener, după ce el însuși a dus-o la maternitate. După ce femeia a născut, acesta nu a mai venit s-o scoată din spital și să-și recunoască nou-născuta. „Această mămică are 23 de ani. Nu mai are locuință, nici sprijin și suport familial și astfel a devenit beneficiara noastră”, a declarat Violeta Pavelescu, șefa Biroului Adăpost Temporar pentru Copilul Abuzat, în cadrul căruia funcționează și centrul Maternal.
    Mama Andreei-Ștefania , în vârstă de doar o lună, are doar 20 de ani și încă doi copii, unul de un an, celălalt de doi ani, ambii cu probleme medicale. Ea a ajuns în Centrul Maternal cu o zi înainte de a naște, din cauza neînțelegerilor cu concubinul, tatăl copiilor. Ambele mame au asistat la creștinarea copilelor lor cu multă emoție și au spus, cu lacrimi în ochi, că deși doreau, nu se așteptau ca cineva să le boteze atât de repede copilele…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?