Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Firma de transport Vastrans a pierdut definitiv lupta cu Consiliul Judeţean


Magistrații Tribunalului Vrancea au respins ieri, plângerea formulată  de SC Vastrans SRL Focșani împotriva soluțiilor de clasare dispuse de procurorii DNA în dosarul în care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bârlădeanu și fostul șef al Direcției Juridice din cadrul Consiliului Județean, actualul prefect Nicușor Halici au fost cercetați pentru un presupus abuz în serviciu. Decizia este definitivă. „În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedură penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta SC”VASTRANS” S.R.L. Focșani împotriva măsurilor dispuse de procuror prin Ordonanța de clasare nr. 48/P/2014 din 26.03.2014 și Ordonanța nr. 369/II/2/2014 din 17.04.2014 ambele emise de Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe petenta să plătească statului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 01.09.2014″, se arată în soluția instanței.
Dosarul de urmărire penală în care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședintele Dragoș Bârlădeanu și Nicușor Halici au fost cercetați pentru comiterea unui presupus abuz în serviciu a fost clasat de procurorii magistrați de la DNA, care au constatat că faptele reclamate nu se confirmă. „Decizia procurorilor magistrați confirmă lipsa de temei a plângerii formulată de societatea de transport SC VASTRANS SRL, cea care a sesizat organele de urmărire penală în acest caz. Totodată, decizia Justiției clarifică speculațiile și acuzațiile nefondate pe care o parte a mass-media le-a făcut atunci când DNA a început urmărirea penală”, se arăta într-un comunicat remis presei la începutului lunii aprilie a.c., de Biroul de presă al Consiliului Județean Vrancea.
        Firmei de transport Vastrans i-a fost anulat dreptul de a circula pe traseul Focșani – Cîmpineanca, prin decizia 455 a Curții de Apel Constanța. Societatea în cauză a pierdut licitația pentru traseul Focșani- Cîmpineanca și la licitația electronică pentru Programul de Transport Județean 2014 – 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?