Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Uniristul Dragoș Cașu, locul VII la etapa internațională a Concursului de Neuroștiințe


Uniristul Dragoș Cașu, coordonat de profesoara Corina Ciucu, s-a clasat pe locul VII la etapa internațională a Concursului de Neuroștiințe „Brain Bee”, ce s-a desfășurat la Washington, în perioada 7-10 august. Ieri a avut loc premierea, dar Dragoș Cașu și profesorul coordonator vor mai rămâne câteva zile în Statele Unite  ale Americii. „Este o performață. După primele două probe, Dragoș stătea foarte bine cu punctajul, dar a avut ceva probleme de sănătate. I-a fost rău la ultima probă, nu știu exact ce i s-a îmtâmplat. Oricum, locul șapte este foarte bun, având în vedere că au fost concurenți, elevi și studenți, din întreaga lume. Ei mai rămân câteva zile în SUA. Nu vom pregăti ceva special la întoarcere. Îi vom felicita la începutul anului școlar”, a declarat directorul Colegiului Unirea, profesorul Cornel Noană. Concursul de Neuroștiințe a fost organizat de Universitatea Maryland din Statele Unite ale Americii, fondator și coordonator fiind profesorul Norbert Myslinski. La ediția din acest an au participat elevi și studenți din 22 de țări, de pe toate continentele. 
    Vrancea a avut, pentru al treilea an consecutiv, participant la faza internațională la Concursul de Neuroștiințe „Brain Bee”. Dragoș Cașu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, s-a calificat în faza internațională a acestei competiții în luna martie, după ce a trecut de faza națională, ce a avut loc la Brăila. La această competiție au participat patru elevi din Vrancea, iar Dragoș a reușit să se califice la etapa internațională, obținând 186 de puncte din 200 posibile.
 

   Elevul unirist a învățat anatomia la școală, dar la materia neuroștiințe s-a pregătit extracuricular. „Am vrut ceva diferit față de celelalte concursuri. Totul a fost deosebit, să înveți după altfel de cărți, din Anglia și America. Am început pregătirea încă de anul trecut, dar de câteva luni m-am pregătit mai intens. A fost o muncă titanică, dar s-a meritat”, ne-a spus uniristul Dragoș Cașu, după ce a trecut de faza națională.
    Profesorul coordonator Corina Ciucu i-a fost alături lui Dragoș pe perioada cât s-a pregătit, dar și în timpul concursului. L-a îndrumat și i-a dat sfaturi. „Sunt fericită că pentru al treilea an consecutiv un unirist reprezintă România la faza internațională a concursului de Neuroștiinte «Brain Bee». Greul de abia acum începe, pentru că avem de pregătit cinci probe pentru concurs. Sperăm să nu dezamăgim și să ne întoarcem de la Washington cu fruntea sus, așa cum ne-am întors întors din Africa de Sud în 2012, cu locul II, obținut de elevul Bratu Flavius Ionuț, și de la Viena, anul trecut, unde eleva Robu Alexandra a ocupat locul V”, a declarat și profesoara Corina Ciucu.
    Pentru deplasarea în America, elevul care face cinste județului Vrancea și profesorul coordonator au primit sprijin financiar din partea Consiliului Local Focșani, care urmare a unui proiect inițial de consilierul Marius Iorga și profesorul Pătrașcu Enache. Consilierul Iorga ne-a spus aseară că rezultatul obținut de Dragoș Cașu și profesorul coordonator Corina Ciucu „este o bucurie pentru județul nostru și pentru Colegiul Național Unirea, de unde provine elevul”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?