Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Militarul Florinel Enache a revenit la serviciu


Plutonierul adjutant principal Florinel Enache, rănit în Afganistan în 2012, a revenit la serviciu. Acesta își desfășoară activitatea la Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna”, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani și activează ca subofițer de stat major la consilierul comandantului Batalionului.
    Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a postat un mesaj pe pagina sa de facebook, ieri, ocazie cu care l-a felicitat pe Florinel Enache. „Felicitări plutonierului-adjutant principal Florinel Enache, rănit în Afganistan, care, recent, a revenit în rândul camarazilor săi de arme, în calitate de cadru militar activ al Armatei României. Florinel va activa ca subofițer de stat major la consilierul comandantului Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna». Îți doresc mult succes în noua activitate pe care o desfășori, Florinel!”, a transmis Mircea Dușa.
    În luna iunie a.c., Florinel Enache a fost operat la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Acestuia i-a fost montată o proteză bionică cot-mână. Reprezentanții MApN spuneau la momentul respectiv că proteza este una performantă și corespunde standardelor impuse de protocolul de recuperare.
    Plutonierul-adjutant principal Florinel Enache, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit în luna mai a anului 2012, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal. Timp de aproximativ un an, el a fost internat într-un spital din Statele Unite ale Americii, după ce și-a pierdut ambele picioare și o mână. În spitalul american, el a fost vizitat de președintele SUA Barack Obama, de două ori, dar și de soția acestuia, Michelle Obama. 
Militarul vrâncean Florinel Enache a primit din partea președintelui României Medalia Națională „Serviciul Credincios” – clasa I, cu însemn de război pentru militari. De asemenea, a primit placheta de onoare a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani. El a fost declarat cetățean de onoare al comunei Gura Caliței, localitate în care locuiește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?