Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

Pompierii au îndepărtat plăci de azbociment de pe un bloc


Vântul a desprins mai multe plăci de azbociment de pe acoperișul unui bloc, situat pe strada Constructorului din Focșani, plăci care stăteau să cadă peste trecători. Pentru a evita o tragedie, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor, care s-au deplasat la fața locului și au îndepărtat pericolul. „În data de 04.08.2014, în jurul orei 20.00, un apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, anunța că pe strada Constructorului din municipiul Focșani, mai multe plăci de azbociment desprinse de vânt de pe acoperișul unui bloc de locuințe pun în pericol siguranța trecătorilor. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani care a intervenit pentru îndepărtarea acelor plăci pe o suprafață de cca. 30 mp”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    În seara aceleiași zile, pompierii au ajuns și în satul Răchitosu, din comuna Garoafa, pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unui adăpost de animale. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, s-a deplasat la fața locului un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci subofițeri. Atunci când pompierii au ajuns acolo, incendiul se manifesta la acoperișul unui adăpost de animale. A ars acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. „În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat în urma fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
    În aceeași zi, paramedicii au avut 14 intervenții, ei fiind chemați de oameni cu probleme cardiace, abdominale și diferite traumatisme. Paramedicii au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Focșani și Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?