Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Studenții de zece au absolvit!


    Proiectul Universitatea de Vară pentru Elevi SummerIS, Ediția a II-a luat sfârșit. Reunind pentru 10 zile, 150 de elevi din toată România, acesta s-a dovedit a fi un real success, prin atingerea scopului propus. Astfel, răspunsul la întrebarea: „Cum este să fii student?” a fost dat într-o manieră realistă și complexă.
    Pe parcursul proiectului elevii au vizitat toate facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza”, au participat la cursuri și seminarii, au susținut primul lor examen, au mâncat la cantină, au fost cazați în cămin, au petrecut în cluburi studențești. De asemenea, organizatorii au pregătit împreună cu aceștia un flashmob prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la schimbările aduse Legii Educației. Vânătoarea de comori le-a dat ocazia să ajungă în cele mai importante puncte ale Iașului. Săptămâna a fost încheiată cu un bal organizat chiar de elevi, cu probe, moment de muzică, dans și teatru.
    Andrei Ursuleanu, student de zece zile la Facultatea de Teologie Ortodoxă mărturisește că: „Dintre toate activitățile desfășurate în aceste zece zile, nu aș putea alege. Dar totuși vă pot asigura că două dintre ele le voi ține minte mereu. Am avut șansa de a fi <<vocea studenților din România>>. Am conștientizat că noi putem schimba ceva, ne putem face lumea mai bună.”
    Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al sponsorilor: Artis Design, Xerox, Molid Securitate, Apă cu Duh, Edy Valentino.

                                    Andreea DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?