Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Căminul Cultural din Fitioneşti va fi refăcut din temelii


Autoritățile locale din Fitionești au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea căminului cultural din localitate. Valoarea investiției este de peste 1,7 milioane de lei, iar finanțarea se va face prin Compania Națională de Investiții(CNI). 
Primarul comunei, Iordache Cazacu (FOTO), a declarat că investiția era o necesitate, deoarece clădirea în care funcționează căminul cultural a fost construită în 1923, iar de atunci și până în prezent nu s-au mai făcut lucrări de anvergură la acest imobil. „Clădirea este foarte veche, iar lucrările de întreținere aproape că nu au existat de la construcție, în 1923, și până în prezent. Acoperișul este spart, iar când plouă, apa ajunge în sala de festivități. De aceea, încă din 2011 am demarat un proiect de reabilitare, care anul acesta intră la finanțare”, a spus Iordache Cazacu. 
Acesta a adăugat că lucrările propriu zise vor începe cel mai târziu în luna septembrie. „Noi am semnat contractul de finanțare, însă licitația pentru desemnarea firmei câștigătoare va fi ținută de CNI. Sperăm ca licitația să decurgă bine, iar cel mai târziu în luna septembrie să începem lucrările la această investiție”, a spus Iordache Cazacu.
Reabilitarea căminului cultural constă în refacerea și înălțarea fundației pentru a evita posibilele inundații, refacerea acoperișului și acoperirea cu tablă, reabilitarea pereților, izolarea termică a acestora, construirea unor grupuri sanitare, introducerea de apă curentă și canalizare. Căminul va avea o sală mare de spectacole, de aproape 100 de locuri, o sală de repetiții, cabine de schimb pentru femei și bărbați, o sală de conferințe complet utilată, sistem de sonorizare și acustică pentru sala de spectacole.
Primăria Fitionești mai are în derulare și proiectul privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipament didactic a unităților de învățământ preuniversitar. Proiectul are o valoare totală de 8,7 milioane de lei și o durată de implementare de 20 de luni. „Prin acest proiect, vor fi consolidate, modernizate și extinse cele două școli cu clasele I-IV din satele Pisc și Mănăstioara și a infrastructurii aferente; consolidarea, modernizarea și extinderea infrastructurii aferente Åžcolii cu clasele I-VIII Fitionești, respectiv a sălii de sport și a bibliotecii. De asemenea, proiectul va contribui și la dotarea completă a clădirilor și infrastructurii modernizate cu echipamente didactice, echipamente pentru pregătirea profesională, echipamente IT și conectarea celor două școli, respectiv Åžcoala cu clasele I-IV Pisc și Åžcoala cu clasele I-IV Mănăstioara, la rețeaua de internet de mare viteză”, a precizat primarul Iordache Cazacu. 
De asemenea, lucrările vor presupune și înlocuirea acoperișurilor, a tâmplăriei, realizarea unor sisteme de termoizolație, construcția de grupuri sanitare în interiorul școlilor, etc. De asemenea, la școala gimnazială Fitionești va fi construită o bibliotecă și o sală de sport cu 150 de locuri. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?