Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cum să alegi un pepene PERFECT COPT


Ne aflăm în plin sezon al pepenilor. Până să dai fuga la piață să îți cumperi unul, foodstory.ro te invită să vezi cum se alege corect un pepene roșu. Un pepene copt este suculent, dulce și răcoritor. Este un aliment hidratant perfect și merge de minune introdus în rețetele de vară. Totuși, mare e dezamăgirea când îl cari acasă de la piață și nu este așa cum te așteptai!
 Învață să îți alegi cel mai bun pepene roșu și să nu dai niciodată greș. Å¢ine cont de următoarele trucuri:
1. Ridică-l. Mare sau mic, pepenele trebuie să se simta greu pentru mărimea lui. Dacă ai de ales între doi pepeni de aceeași mărime, alege-l pe cel care cântărește mai mult.
2. Caută-i punctul galben. Atunci când stă pe sol, pepenele dezvoltă o pată gălbuie. Dacă e crem, înseamnă că este copt. 
3. Bate cu degetele în el. Un pepene copt va suna în gol.
 Cititorii care comentează acest articol au însă și alte opinii. De exemplu, Andrei spune că „o lebeniță cu codița verde înseamnă că e o lebeniță proaspătă.
Dacă rupeți codița și este un alb în mijloc, pepenele este copt. Este valabil în 95% din cazuri. Dacă este copt, nu e obligatoriu să fie roșu [diferă de la soi la soi]”. Ion Somnic Marius afirmă: „Codița dacă e mai uscată înseamnă că a fost rupt de mult timp 😉 Iar pata galbenă înseamnă cât de bun a fost contactul cu solul 🙂 Nici una nici alta nu are legătura cu cât e de copt. Un pepene proaspăt trebuie să aibă codița verde …  Pepenele crud este mai greu ca cel copt. El sună diferit indiferent cât e de copt, sunetul depinde în mai mare parte de grosimea cojii 😉 Cu cât coaja este mai groasă cu atât va răsuna mai în gol, iar dacă e subțire – sună a plin. ;)” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?