Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Restructurare forţată în fotbalul românesc


Faptul că în Liga a II-a la fotbal de abia s-au înscris doar 10-12 echipe, din 28, câte ar fi nevoie pentru a avea serii complete, iar în eșalonul al treilea, puțin peste 30, din 84, câte ar „avea loc” în cele 6 serii, silește Federația Română de Fotbal să ia în calcul o nouă strategie privind eșaloanele inferioare. Președintele Răzvan Burleanu a anunțat că nu se vor face concesii, astfel că sistemul se va readapta în funcție de câte echipe îndeplinesc condițiile de participare. 
Astfel, am putea avea foarte devreme o singură serie de eșalon secund și maximum 4 de Liga a III-a, restructurarea urmând să se facă „de la sine”, mai ales că, nici dintre cele care sunt „înscrise” nu o duc toate foarte bine. Desigur, sunt păreri împărțite asupra acestei poziții „instransigente”, în care să nu se mai facă unele concesii privind taxele, baremurile restante, litigiile, așa cum se întâmplase până acum. Reversul medaliei este clar – odată desfințate, multe dintre echipe nu vor mai reînvia curând, iar fotbalul „de masă” ar pierde mult din reprezentare. 
Culmea, deși se vorbea mult în campanie despre o reducere a taxelor, despre anumite ajutoare date echipelor, despre echipament și multe altele, deocamdată, nu a „simțit” nimeni, nimic! Mai e timp, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?