Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

O femeie a furat bani dintr-un cufăr, iar un bărbat dintr-un șifonier


O femeie de 36 de ani, din comuna Paltin, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Ea este acuzată că a sustras, dintr-un cufăr, suma de 5.000 lei. 
 Potrivit procurorilor, fapta a fost comisă în noaptea de 2/3 septembrie 2013. În rechizitoriu se arată că Vasilica C. a pătruns în locuința părții vătămate după ce a forțat o fereastră, a rupt lacătul cu care era asigurat cufărul, a luat banii și a plecat. Din anchetă a rezultat că în perioada iulie 2012-februarie 2013, femeia a lucrat la partea vătămată, ajutând-o pe aceasta cu treburile gospodărești, așa că știa foarte bine locuința. Audiată fiind, ea nu a recunoscut comiterea faptei. A spus că urmele sale găsite la fața locului ar putea fi din perioada în care ea lucra la victimă. Atunci, printre altele, ștergea și geamurile, fapt ce ar explica urmele sale pe fereastră. 
 În judecată a fost trimis și Cătălin S., de 28 de ani, din Focșani, tot pentru furt calificat. În rechizitoriul procurorilor se arată că în perioada 16 iunie – 17 iulie 2013, acesta a intrat în incinta unui depozit ce aparține unei societăți comerciale, după ce a spart un perete și a sustras componente din inox de la un utilaj. Valoarea prejudiciului creat este de 77.000 lei, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor. De asemenea, la fața locului au fost gășiți mai mulți saci, în care erau componente de la o mașină de dopuit dopuri de plută. După comiterea faptei, tânărul a dispărut, el fiind plecat din țară. 
 Un alt bărbat judecat pentru aceeași faptă este Vasile V., de 52 de ani, tot din comuna Paltin. Fapta a fost comisă în noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2013. Atunci, el a pătruns în locuința părții vătămate și i-a sustras acesteia suma de 500 lei și 160 de euro. Banii erau ascunși în șifonier, iar bărbatul a răscolit toata casa până i-a găsit. În momentul comitereii faptei, inculpatul știa că partea vătămată este plecată de acasă. Audiat fiind, inculpatul a recunoscut inițial comiterea faptei, după care a revenit asupra declarației și a spus că el nu a furat nimic. A fost „înfundat” de un martor, pe care l-a rugat să intervină pe lângă partea vătămată și să o roage să nu depună plângere împotriva sa. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?