Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Fostul director al Liceului de Artă a trecut la cele veșnice


Nicolae Jurjiu, fost director al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani și unul dintre cei mai destoinici profesori de muzică din județ, s-a stins din viață. Dascălul și-a încheiat activitatea la Liceul de Artă în urmă cu mai bine de două decenii, dar ceea ce a realizat pentru lumea muzicală din județul nostru va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut. 
Foștii colegi de breaslă își amintesc cu drag de profesorul Nicolae Jurjiu și au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. El este cel care a ajutat la formarea unui nucleu muzical în Focșani, în cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice. Implicarea sa a fost constantă, iar asta s-a văzut și în interesul crescând al copiilor pentru descoperirea universului sunetelor. „A fost unul dintre oamenii destoinici care a dus școala de muzică pe culmi înalte. Mulți din Filarmononica «Unirea» erau profesori la școala de muzică de atunci”, a spus profesoara de muzică Lenormanda Florențiu.
Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu regretatului profesor o pot face la Capela Bisericii Sf. Mina din Bahne. Înmormântarea va avea loc astăzi, la ora 11.00, în Cimitirul Sf. Mina. 
Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?