Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Lacrimi pentru un dascăl unic – Noemi Chirilă


Profesoara Noemi Chirilă, cadru didactic la Școala „Ion Basgan” din Focșani, a fost condusă ieri pe ultimul drum în prezența a peste o sută de persoane, foști și actuali elevi, colegi de catedră, prieteni și oameni care au prețuit-o pentru tot ce a făcut și a însemnat. Cu toții au îndurat o ploaie rece și deasă pentru a-i fi alături celei pe care au considerat-o atât de specială. Lacrimile oamenilor erau acoperite doar de picurii de ploaie, căci întreagă natură părea să plângă ieri pentru profesoara Noemi Chirilă. Cerul s-a mai luminat doar când trupul neînsuflețit al profesoarei a fost scos din biserică. Durerea și neputința se puteau citi pe chipurile tuturor celor prezenți, iar atmosfera era atât de apăsătoare încât cu greu te puteai abține să nu verși o lacrimă. Într-o atmosferă atât de tristă a fost condusă pe ultimul drum cea care a fost mereu veselă și apropiată de copii și de oameni, o femeie deosebită care a lăsat în urma ei doar amintiri frumoase dar și regretul că a plecat prea curând.
 A fost unul din puținele momente când foști și actuali elevi s-au reunit într-un număr atât de mare. Efortul a fost însă prea mic, au spus printre lacrimi cei prezenți, în comparație cu sacrificiile continue făcute de profesoara Noemi Chirilă. „Este o pierdere grea pentru învățământul vrâncean. Doamna Noemi a fost un reper de moralitate, de profesionalism, un prieten foarte bun, un sfătuitor, un povățuitor al elevilor, un model demn de urmat care s-a stins prematur” , a spus profesorul Marius Catană. 
 După terminarea slujbei, și directorul Școlii Ion Basgan a adresat câteva cuvinte de rămas bun în numele profesorilor, elevilor și părinților. „A avut satisfacții, a avut, cred, și dureri, și s-a luptat cum a spus părintele Anghel, până în ultimul moment. Anul trecut a venit la școală cu toate că era bolnavă. Și-a condus către examen elevii de-a VIII-a și a reușit să facă performanță. Eu aș putea să vorbesc despre Noemi Chirilă din unghiul directorului care a pierdut o valoare, aș putea să vorbesc din unghiul colegului, care era întâmpinat cu un zâmbet, și care a avut de învățat de la colega noastră, pentru că era un om dedicat. Aș putea să vorbesc ca părinte care am fost foarte încântat de încrederea pe care o avea copilul meu, plăcerea cu care vorbea despre acest profesor, și încrederea pe care a primit-o de la profesoara Naomi. Și dacă vorbesc din punctul de vedere al elevului mi-aș dori ca Dumnezeu să o învăluie cu lumină așa cum ea învăluia cu lumină, toți copiii din această școală. Dumnezeu să o odihnească”, a spus profesorul Tiberiu Dima, directorul Școlii „Ion Basgan”.
 După slujba de la biserica „Proorocul Samuil”, oamenii alături de patru preoți au pornit către Cimitirul Nordic. Profesoara Noemi Chirilă a plecat dintre noi însă privirea ei caldă, povețele ei și dragostea sa îi vor ocroti în continuare pe toți cei ce au iubit-o. Dumnezeu să o odihnească în pace!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?