Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Locuință din Vînători prădată de hoți


O femeie de 71 de ani, din comuna Vînători, a seziat la poliție că persoane necunoscute au intrat în locuința sa și i-au sustras o sumă de bani. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că aspectele sesizate se confirmă, dar și că autorii au pătruns în locuință pe o ușă lăsată descuiată. Potrivit unor surse, soțul femeii era acasă, dar are probleme de sănătate și nu a auzit și nici nu a văzut pe nimeni. O altă infracțiune de furt a fost sesizată în Focșani. În acest caz s-a reclamat că persoane necunoscute au sustras o borsetă și o bijuterie dintr-un autoturism parcat pe Bulevardul Gării din municipiu. În ambele situații, oamenii legii fac cercetări pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciilor create. 
 Reamintim că în perioada mai-septembrie 2014, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Groupama Asigurări desfășoară, la nivel național, campania de prevenire a furturilor din locuințe și din auto și de prevenire a tâlhăriilor, intitulată „Infractorii te pot cunoaște mai bine decât crezi” .
             Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea organizează pe toată perioada campaniei activități de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire ce pot fi luate de vrânceni pentru a evita să fie victimele unui eveniment neplăcut. Având în vedere faptul că vine perioada concediilor, pentru a reduce riscul de a deveni victimele furturilor din locuințe, polițiștii vă prezintă un set de recomandări preventive:
– Montează un interfon la ușa de acces în scară, care restricționează intrarea persoanelor străine;
– Dacă ai dotat scara cu sisteme de închidere, asigură-te că acestea sunt folosite în mod corespunzător;
– Nu permite accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre împreună cu tine;
– Instituie în imobil, cu sprijinul vecinilor, un sistem de supraveghere a vecinătății;
– Å¢ine ușa de acces în locuință încuiată permanent, chiar și atunci când ești acasă;
înlocuiește rapid orice încuietoare devenită nefuncțională sau a cărei cheie ai pierdut-o;
– Acordă o atenție deosebită încuietorilor și sistemelor de securitate ale ușilor – o ușă metalică fără securizare corespunzătoare este ineficientă;
– Un apartament la parter sau etajul 1 fără grilaje metalice la ferestre poate deveni o țintă ușoară pentru hoți;
– Fii foarte atent la identitatea ta din spațiul virtual (fotografii postate, date personale, informații despre programul zilnic, deplasări) – poate fi folosită de „binevoitorii” care vor să te „cunoască”. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?