Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Exerciţiu tactic în Munţii Vrancei


Autoritățile din Vrancea și Covasna au pus la punct, ieri, ultimele detalii referitoare la exercițiul tactic care va avea loc astăzi în Munții Vrancei, la limita dintre cele două județe. Cele trei situații tactice din cadrul exercițiului au fost prezentate în cadrul unei videoconferințe, derulate la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea.  
Este primul exercițiu intern de cooperare organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, care urmărește modul în care se gestionează trei situații de urgență complexe produse în zona de munte, la limita celor două județe. Exercițiul presupune gestionarea unei situații de urgență generate de producerea unui incendiu de amploare la fondul forestier, pe teritoriul județelor Covasna și Vrancea, verificarea viabilității Planului Roșu (activat atunci când sunt minim șase răniți grav) în cazul unui accident cu victime multiple produs în județul Vrancea și executarea unei misiuni de căutare a unor persoane rănite care au nevoie de asistență medicală și nu pot preciza locul unde se află, la limita județelor Covasna și Vrancea. 
Pentru rezolvarea celor trei situații tactice au fost cooptate atât personal cât și tehnică specifică de intervenție de la nivelul ambelor județe din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, SAJ, echipaje de jandarmi, polițiști, militari, personal de la comitetele locale și serviciile voluntare pentru situații de urgență, din domeniul silvic, dar și voluntari. În Munții Vrancei, la limita dintre cele două județe, sunt așteptați joi și oficiali de la București. Este vorba despre vicepremierul Gabriel Oprea și de secretarul de stat Raed Arafat. Acesta va fi prezent încă de la începerea exercițiului, de ISU Covasna, și va rămâne până la exprimarea concluziilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?