Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

NU spălaţi carnea de pui înainte de preparare. La ce riscuri ne expunem


Consumatorii sunt avertizați să nu spele carnea de pui nepreparată pentru a evita riscul de toxiinfecție alimentară, relateazp BBC. Avertizarea vine din partea Food Standards Agency, un departament din cadrul guvernului britanic, care se ocupă cu protejarea sănătății publice în legătură cu alimentația. În urma unui sondaj efectuat pe un eșantion de 4.500 de britanici, aproape jumptate dintre cei abordați au mărturisit că spală carnea de pui înainte de a o găti.
 Experții FDS spun însă că această practică este una greșită. Prin spălarea puiului, răspândim în bucătărie Campylobacter, responasabilă de infecții digestive, multe dintre ele rezistente la antibiotice. Campylobacter este o bacterie care provoacă adesea toxiinfecții alimentare, ce se manifestă, în cele mai multe cazuri, prin crampe abdominale, însoțite de diaree și de febră, simptome ce apar la aproximativ două-cinci zile de la infectare. Bacteria este responsabilă pentru cea mai des întâlnită formă de toxiinfecție alimentară în Marea Britanie. Cele mai multe cazuri rezultă în urma spălării cărnii de pui, au concluzionat medicii britanici.
 Sfatul medicilor este să ținem mereu carnea de pui la rece și să o gătim fără a o spăla. Imediat după preparare, ustensilele și zonele din bucătărie care au intrat în contact cu carnea trebuie bine curățate. De asemenea, nu este recomandă gătirea medie a cărnii de pui, adică nu ar fi indicat consumul atunci când după preparare are o culoare roz sângerie.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?