Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Închis pentru tâlhărie, judecat pentru înșelăciune prin metoda „accidentul”


Un tânăr din comuna Maia, județul Ialomița, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Iulian R., de 32 de ani, este la pușcărie, el având de executat o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. 
 Din spatele gratiilor, ialomițeanul a mai comis o infracțiune. S-a întâmplat în luna noiembrie a anului 2013, atunci când a contactat un bărbat din Odobești și i-a cerut o sumă de bani. Escrocul i-a spus victimei că este fiul său, plecat în Italia, și că a avut un accident rutier. Apoi, folosind calități mincinoase, i-a cerut vrânceanului 8.000 lei pentru a nu fi tras la răspundere pentru presupusa faptă comisă.  
Victima, speriată că fiul său are necazuri, a trimis banii fără să stea pe gânduri. A mers la poștă și a pus cei 8.000 lei solicitați de escroc. După ce a trimis banii, partea vătămată a fost sunată din nou și i s-a cerut să rupă chitanța în bucățele mici, lucru pe care bărbatul l-a și făcut. Din fericire pentru el, a rupt chitanța în trei și nu i-a afectat conținutul. După ceva timp, dar în aceeași zi, bărbatul înșelat a început s-și pună un semn de întrebare cu privire la veridicitatea celor spuse la telefon și și-a sunat fiul. Așa a aflat că a fost victima unui escroc și că fiul său nici nu l-a sunat și nici nu a fost implicat în vreun accident. Imediat, partea vătămată a sunat la poliție și, împreună cu oamenii legii, a mers la oficiul poștal de la care a trimis banii, iar suma a fost indisponibilizată și apoi returnată părții vătămate. 
 Audiat fiind, escrocul din pușcărie nu a recunoscut comiterea faptei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?