Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Colectă de cireşe pentru copiii și bătrânii nevoiaşi


Preotul Cristinel Muscalu, de la Parohia Bordeștii de Jos, a organizat, zilele trecute, o colectă de cireșe pentru copiii și bătrânii nevoiași ce sunt beneficiari ai proiectelor derulate de Fundația Sfântul Sava de la Buzău. Părintele Muscalu, cunoscând nevoile cu care se confruntă preotul Mihail Milea de la Buzău, pentru că nu este ușor în aceste vremuri tulburi să faci fapte de caritate, a mers zilele trecute din casă în casă, prin Bordeștii de Jos, încercând să-i convingă pe credincioși că pot face fapte bune și fără să dea bani. Astfel, i-a îndemnat să ajute după puteri și pe alți creștini, mai nevoiași decât ei. Le-a cerut să doneze cireșe, pentru toți cei nevoiași arondați parohiei preotului din județul vecin. 
Ca orice faptă bună care se dorește a fi dusă la bun sfârșit, nici această acțiune nu a fost lipsită de piedici. Prima a fost aceea că vremea rece din primăvară a făcut ca fructele să nu rămână în copaci prea multe. Datorită negurii și a frigului, mulți pomi au pierdut rodul încă din floare. „Anul trecut am avut aproape două tone de cireșe, și i-am dat și părintelui să ducă la Buzău cu mare drag, dar anul acesta, la mine nu a mai rămas nici o găleată în toți cireșii. Pe ici pe colo dacă mai găsesc câteva cireșe. E voia Celui de sus! Dar noi nu ne plângem, cât vrea să ne dea, cu atât ne bucurăm, cât nu… sănătoși să fim!”, a spus un consilier al bisericii din Bordeștii de Jos. 
Dat fiind că cireșele sunt ușor perisabile, dar și pentru că unii oameni erau ocupați cu muncile câmpului și nu toată lumea putea culege cireșele în același timp, exista riscul ca fructele luate din pomi mai demult să se strice. În cele din urmă, acțiunea a fost dusă la bun sfârșit, astfel că toată lumea a fost mulțumită. „Åžtiind că nu s-au prea făcut cireșe anul acesta în zona noastră, mă gândeam cu emoție la faptul că nu am de unde să adun cireșe, să aduc iarăși un zâmbet pe chipul copiiilor care anul trecut strigau de bucurie la aflarea veștii că primesc cireșe ca desert după masă. Dar a vrut Dumnezeu să iasă toate lucrurile bine și am ajuns bucuroși la destinație. Simt o bucurie enormă în suflet că am făcut o faptă bună, nici nu vă pot spune în cuvinte. Dacă ne ajută Dumnezeu, vom mai duce și la anul cireșe, iar în toamnă ne organizăm să ducem struguri de masă, cum am mai făcut și în 2013. Dar până atunci mai este și trebuie să ne continuăm lucrările la biserică, căci suntem în plin șantier cu casa de prăznuire și ne pregătim serios de sărbătoare, căci pe 13 iulie în parohie vine IPS Ciprian să ne sfințească pictura bisericii”, a spus părintele dr. Cristi Muscalu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?