Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Focșăneni sancționați deoarece au parcat pe locurile altora


Tot mai mulți focșăneni care au închiriat locuri de parcare și găsesc alte mașini pe acestea, cer sprijinul Poliției Locale. Săptămâna trecută, polițiștii locali au primit 13 astfel de sesizări, care făceau referire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință pe străzile Aleea Echității, Cuza Vodă, Aurora și Bulevardul Unirii. Pentru aceste nereguli, dar și pentru altele, care au legătură cu traficul rutier, polițiștii locali au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 de avertismente și 18 amenzi, în valoare de 2.990 lei. 
 Tot săptămâna trecută, polițiștii locali au stat cu ochii pe cerșetori, pe care i-au îndepărtat din zona bisericilor și din centrul municipiului, pentru a nu mai apela la mila trecătorilor. „Au fost supravegheate zonele în care se fac frecvent depozitări de gunoi și moloz pe domeniul public, în acest sens a fost depistată o persoană suspectă – pe strada Mugur – în timp ce depozita material lemnos pe carosabil. Aceasta a fost sancționată de polițiștii locali cu avertisment scris, conform HCL Focșani nr.63/2002, republicată. De asemenea,  polițiștii locali s-au deplasat pe strada Panduri din municipiul Focșani, în urma unei sesizări primite cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice. Persoanele găsite la fața locului au fost avertizate verbal să nu mai facă gălăgie, în caz contrar vor fi sancționate conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, a fost asigurată ordinea și liniștea publică în imediata apropiere a unităților de învățamant de pe raza municipiului Focșani. Prin urmare, au fost verificate/ legitimate un număr de 2 (două) persoane suspecte care au pătruns în incinta unităților de învățamânt fără drept de acces. Acestea au fost avertizate verbal de polițiștii locali, conform Legii nr.61/1991, republicată”, se arată într-o informare a Poliției Locale.
Polițiștii locali au lăsat și înștiințări cu termen de ridicare a molozului depozitat ilegal pe domeniul public și au făcut verificări cu privire la realizarea curățeniei de către firmele de salubritate în cartierul Bahne din municipiul Focșani. O altă responsabilitate a fost aceea de a le reaminti unora dintre cetățeni că au cărțile de identitate expirate și că trebuie să meargă se se pună în legalitate.  
 Polițiștii locali au supravegheat și traficul rutier pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru asigurarea fluenței traficului. În locurile în care au observat că sunt mașini oprite ori staționate neregulamentar, au dispus ridicarea acestora. Astfel, opt persoane nu și-au mai găsit mașinile acolo unde le parcaseră, proprietarii fiind nevoiți să scoată bani frumoși din buzunare pentru a-și recupera autoturismele. 
  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?