Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Ceremonial religios şi militar la Monumentul Eroilor din Panciu


Conducerea Primăriei Panciu a organizat un ceremonial religios și militar ieri, de Ziua Eroilor. Manifestarea a avut loc la Monumentul Eroilor din centrul localității. Au participat primarul orașului Panciu Iulian Nica, deputatul Ciprian Nica, subprefectul Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Cel Mare, veterani de război, consilieri locali, reprezentanți ai instituțiilor publice, elevi și profesori. Programul a debutat cu defilarea Muzicii Militare din Focșani, care a străbătut orașul Panciu până la Monumentul Eroilor. Garda de Onoare a UM 01535 Focșani a prezentat onorul, iar după intonarea Imnului de Stat al României au fost depuse coroane de flori. Un sobor de preoți a oficiat un Te Deum, în memoria eroilor pănceni, ale căror nume sunt inscripționate pe monument. 
Primarul Iulian Nica a declarat că orașul Panciu este un oraș plin de istorie, de jertfă și de sacrificiu. „Comunitatea locală și-a omagiat dintotdeauna eroii, la evenimente organizate de 1 Decembrie; de Ziua Independenței; Ziua Veteranilor de Război și nu numai. De asemenea, tânăra generație, reprezentată de elevii de la cele două licee, membri ai Cercului «Cultul Eroilor», cinstesc memoria celor care ne-au lăsat, ca moștenire, o țară liberă, independentă și suverană. Cu siguranță, însă, cel mai important lucru pe care l-am realizat, în semn de respect pentru faptele de arme ale eroilor pănceni, este reabilitarea acestui Monument, care a fost restaurat cu fonduri europene, datorită proiectului «Protejarea, restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, în vederea creșterii atractivității turistice a orașului Panciu», inițiat de regretatul nostru primar Ion Petre”, a precizat edilul.
„Astăzi (ieri-n.r.), de Ziua Eroilor, promitem că vom învăța din exemplul lor de dăruire și de sacrificiu, în fața căruia ne înclinăm, cu respect! Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să urmăm exemplul înaintașilor noștri, să dăm dovadă de unitate, curaj și forță, pentru binele comunității în care trăim și pentru a continua, împreună, proiectele care vor transforma orașul Panciu în orașul numărul 1 al județului! Fie ca amintirea eroilor neamului să dăinuiască veșnic în inimile și conștiința noastră! Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!”, a adăugat Iulian Nica.
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?