Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

VIDEO şi GALERIE FOTO: Iulian Nica: „În mandatul 2014-2016, voi pune cartierele pe primul loc!“


Continuarea programului de investiții din perioada 2000-2013, modernizarea infrastructurii rutiere, crearea unor terenuri de sport sintetice în cartierele Satu-Nou și Dumbrava, reabilitarea Căminelor Culturale din cartierele Satu-Nou și Neicu, înființarea unei creșe cu program prelungit, cu două grupe, înființarea unei societăți de transport public local și crearea a trei trasee de transport care vor lega zona periurbană de zona centrală a orașului Panciu, modernizarea Pieței Agroalimentare, a sistemului de iluminat public, precum și continuarea reabilitării termice a blocurilor, reprezintă doar câteva dintre prioritățile candidatului Alianței PSD-UNPR-PC la Primăria Orașului Panciu, Iulian Nica, în perioada 2014-2016. „În mandatul 2014-2016, voi continua proiectele începute împreună cu regretatul primar Ion Petre și voi pune cartierele orașului Panciu pe primul loc!”, a declarat Iulian Nica, la întâlnirile sale cu locuitorii din cartierele Satu-Nou, Crucea de Jos, Crucea de Sus, Dumbrava și Neicu.
 Iulian Nica le-a spus oamenilor că, în acest moment, orașul Panciu are nevoie de stabilitate, pentru continuarea programului de investiții inițiat de regretatul primar Ion Petre, în perioada 2000-2013. „În mandatul 2014-2016, voi continua proiectele incluse în Planul Integrat de Integrare Urbană, referitoare la modernizarea infrastructurii de transport rutier, crearea și modernizarea zonelor verzi aferente unui număr de 14 cvartale de blocuri. Totodată, voi realiza pachetul de proiecte sociale care vizează reabilitarea și modernizarea Complexului Sovejana, realizarea Centrului  Rezidențial pentru Persoane Vârstnice «Sfântul Ioan», precum și a Centrului social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte. Totodată, vom continua reabilitarea și modernizarea Spitalului Orășenesc, prin înființarea ambulatoriului de specialitate și dotarea lui cu tomograf. Voi continua și lucrările de reabilitare termică a blocurilor, cu cea de-a V-a etapă. Nu în ultimul rând, voi finaliza lucrările de la EDU-PANCIU, proiectul prin care vom face din Liceul Teoretic «Ioan Slavici» cel mai modern liceu din județul Vrancea”, le-a spus oamenilor Iulian Nica.
        Străzile din Panciu, în curs de reabilitare
 Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la Primăria Panciu a afirmat că, deși va avea la dispoziție un mandat foarte scurt, de numai doi ani, va completa proiectele aflate deja în derulare cu altele noi, care vor avea ca scop modernizarea zonei periurbane și aducerea ei la nivelul de urbanizare  care caracterizează zona centrală. „Deviza mea va fi: «Punem cartierele pe primul loc»! Vreau ca și cetățenii din cartiere să beneficieze, în totalitate, de aceleași condiții de viață ca și locuitorii din zona cetrală a orașului”, a explicat Iulian Nica. Acesta a promis că unul dintre proiectele pe care le va propune la finanțare, imediat după alegerile din 25 mai, se referă asfaltarea străzilor Oituz și Grivița, din cartierul Satu-Nou; Costache Negri, din cartierul Crucea de Jos; Mărăști, Maior Tulea și Muncii din cartierul Dumbrava; 13 Septembrie, Silvestru Jim, Unirii, Walter Mărăcineanu, George Enescu și Victoriei, din cartierul Crucea de Sus; Răscoala din 1907, din cartierul Neicu. „Vom reabilita și moderniza căminele culturale din cartierele Satu-Nou și Neicu. Pentru locuitorii din cartierele Satu-Nou și Dumbrava, vom construi două terenuri de sport sintetice. Tot în cartierul Dumbrava vom înființa un centru after-school,  de care vor beneficia toți copii. Dar cel mai important proiect, pe care țin să-l realizez într-un timp cât mai scurt, este acela de înființare a unui serviciu public de transport local, cu trei trasee, care vor lega cartierele de zona centrală. Vom răspunde, astfel, solicitărilor pe care le-am primit de la cetățenii din cartiere, mai ales de la cei vârstnici, care se deplasează mai greu și nu au posibilitatea să ajungă la timp la instituțiile unde trebuie să-și rezolve problemele: spital, trezorerie, primărie”, a declarat candidatul Alianței PSD-UNPR-PC. 
 Iulian Nica le-a mai spus oamenilor că va propune la finanțare și un proiect de modernizare a Pieței Agroalimentare. „Este vorba despre un proiect prin care vor fi refăcute, în primul rând, spațiile în care sunt comercializate produsele lactate și carnea. De asemenea, vor fi modernizate și spațiile de comercializare a produselor industriale. Trebuie ca și orașul Panciu să beneficieze de o piață modernă, în care toți producătorii să aibă posibilitatea să-și vândă marfa în condiții civilizate”, a precizat Iulian Nica.
       „Proiectele mari au nevoie de lideri puternici!”
 În afară de proiectele care vizează ridicarea standardului de viață din cartierele orașului Panciu, Iulian Nica a trecut în revistă celelalte investiții ce vor completa paleta de proiecte ce vor fi implementate în comunitatea locală, în următorii doi ani. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Cinematografului Orașului Panciu și darea lui în folosință; modernizarea sistemului de iluminat public, prin montarea de lămpi pe leduri și reducerea consumului de energie electrică, precum și extinderea sistemului de iluminat public în toate cvartalele de blocuri reabilitate anterior; modernizarea și reabilitarea cvartalelor interioare ale blocurilor de locuințe din strada Democrației; zona B-dul Independenței, zona ansamblului de locuinte de pe Aleea Independenței și, respectiv, zona Aleea Nicolae Titulescu; zona fostului Bloc IAS de pe strada Ciprian Porumbescu și zona blocurilor ANL de pe strada Nicolae Titulescu.
 La finalul întâlnirilor sale cu locuitorii din cartiere, Iulian Nica i-a îndemnat pe cetățeni „să iasă la vot pe data de 25 mai și să acorde încrederea lor echipei PSD-UNPR-PC, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale”. „Proiectele mari au nevoie de lideri puternici! Timp de 14 ani, echipa noastră a demonstrat că suntem oamenii care am pus interesele păncenilor pe primul loc și acest lucru este demonstrat de faptul că orașul Panciu beneficiază de cel mai mare volum de investiții din județul Vrancea. Toate proiectele implementate până acum au fost promovate și realizate cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și al președintelui Marian Oprișan, căruia îi mulțumesc în numele tuturor locuitorilor orașului Panciu pentru faptul că ne-a fost alături și ne-a sprijinit, în permanență! Pe 25 mai 2014, contez pe sprijinul dumneavoastră! Sunt convins că, împreună cu puternica echipă PSD-UNPR-PC dar, mai ales, împreună cu dumneavoastră, voi reuși să fac din orașul Panciu orașul numărul 1 din județul Vrancea!”, a încheiat candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Iulian Nica.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?