Ediția: Sâmbătă 8 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Sâmbătă 8 iunie 2024. Nr. 6644

GALERIE FOTO: O elevă din Focşani face practică în restaurantul lui Joseph Hadad, de la Top Chef


Liliana Mirela Hurmuz, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, a obținut premiul I în cadrul celei de-a V-a ediții a Concursului ,,Cel mai bun bucătar – Inovație și imaginație în gastronomie”, organizat la Buzău. Premiul obținut de eleva din Focșani constă într-un training gratuit de o săptămână în restaurantul din București al chef-ului israelian Joseph Hadad. Pe lângă ocazia unică de a se specializa gratuit alături de profesioniști, Liliana Mirela Hurmuz a adus Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” un premiu important, constând în obiecte necesare derulării activităților practice în restaurant. 
Probele de concurs au constat în pregătirea unui preparat stabilit prin tragere la sorți, după rețeta oferită de organizatori, precum și o probă de imaginație, ce a constat în pregătirea unui decor pentru o salată realizată numai din produse vegetale. Abilitățile Lilianei în gastronomie au ca punct de plecare calitățile personale, completate cu orele de pregătire practică desfășurate în baza unității de învățământ, dar și experiența dobândită în luna octombrie 2013, când a lucrat alături de expertul german în gastronomie Hartmut Boll. 
Profesorul coordonator Claudia Mihai a beneficiat, la rândul său, trei ani consecutiv de un training în domeniul gastronomiei alături de experți germani, cu scopul de a pregăti mai bine în acest domeniu elevii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani. Cea de-a V-a ediție a concursului ,,Cel mai bun bucătar – Inovație și imaginație în gastronomie” s-a organizat la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii din Buzău, în parteneriat cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor din județul gazdă. 
Președintele juriului a fost un expert în gastronomie, respectiv chef Joseph Hadad, cunoscut și de la emisiunea culinară „Top Chef”. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?