Ingrediente:
un kg de făină albă Arpis 000
500 ml apă
sare
puțin lapte călduț
urdă proaspătă
verdeață (ceapă verde, mărar, leurdă, mentă etc.)
drojdie
ulei Arpis pentru prăjit
Mod de preparare:
Înmuiem drojdia în laptele călduț până se dizolvă, apoi o amestecăm cu făină Arpis și apa și frământăm aluatul până este omogen. Îl lăsăm 40 de minute să crească și apoi ne apucăm să-l întindem cu sucitoarea până stă cuminte și fiecare bucățică tăiată din el ia forma unei plăcinte. Până dospește aluatul pregătim umplutura: urdă proaspătă (sau din saramură din borcan), cozi de ceapă verde, mărar, leurdă, mentă sau orice altă verdeață. Le amestecăm cu urdă și puțină sare și întindem umplura în aluatul de plăcintă. Împachetăm frumos fiecare plăcintă și o prăjim într-o tigaie cu ulei Arpis.