Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

CASA BARI – RESTAURANTUL TĂU DE CASĂ


CUM VREA O TÂNÄ‚RÄ‚ ANTREPRENOARE DIN MEDIUL CORPORATIST BUCUREÅžTEAN SÄ‚ DEZVOLTE UN RESTAURANT DE CASÄ‚ ÎN FOCÅžANI
Cum v-a venit ideea deschiderii acestui restaurant pe o piață deja plină de restaurante și localuri?
Ideea i-a venit tatălui meu, al cărui nume îl poartă și locația, într-un moment în care infrastructura județului era în plină dezvoltare…a sesizat o oportunitate ca și locație, drumul care leagă orașul Focșani de cetatea Brașovului fiind în plină construcție la momentul respectiv.
Cât a durat proiectul din momentul în care v-a venit ideea până la momentul inaugurării propriu-zise?
4 ani. E destul de greu să construiești un restaurant în România. Noi am luat totul de la zero….sunt foarte multe autorizații de obținut și am ținut neapărat să fim în regulă, clienții noștri trebuie să vină într-un mediu sigur, nu doar plăcut.
Ar trebui încurajate mult mai mult investițiile în acest domeniu, în Focșani încă mai e loc. Concurența nu poate fi decât în beneficiul clientului care va obține o calitate a serviciilor mai bună și niște prețuri atractive.
De ce îl considerați diferit față de ceea ce oferă piața localurilor  din Focșani la ora actuală?
Dorim să devină un restaurant de casă, am văzut tipologia aceasta împreună cu familia mea în Germania.
Un restaurant în care, cei care îl dețin muncesc acolo efectiv, interacționează cu clienții, își cunosc clientela, le învață obiceiurile …un restaurant în care putem găti pe loc dacă clientul poftește dar nu găsește în meniu. 
De altfel am și experimentat toate acestea și sunt sigură că vom reuși să ne fidelizăm clientela în acest mod. E oarecum reconfortant să știi că te duci să iei masa într-un loc în care nu va trebui să-i repeți la infinit ospătarului lucrurile pe care nu ți le dorești.
O locație intimă și exclusivistă pentru niște concerte cu artiști foarte cunoscuți din România, surprize lunare în meniu și un mediu plăcut și cald pentru cei care doresc să-și organizeze evenimentele personale, un alt mod de a oferta, mult customizat și orientat către client.
 Ce capacitate are restaurantul pentru astfel de evenimente?
Restaurantul în sine are o capacitate de 130 de locuri și sunt sigură că acoperim cu success această nișă.
Însă pentru a veni în sprijinul celor care au evenimente mult mai mari, am achiziționat un cort modular, cel mai mare din zonă la ora actuală…poate atinge o capacitate de până la 2500 persoane. Așadar acoperim toate categoriile de cereri, evenimente speciale, baluri și chiar concerte.
Cum au fost primele luni pentru business, care au fost semnalele din piață?
Am deschis restaurantul la sfârșitul lunii noiembrie în regim de soft opening, perioadă în care a fost necesar să ne acomodăm cu piața, cu colegii din bucătărie și din sală, am vrut să cunoaștem mai bine modul în care se desfășoară lucrurile aici. A fost necesar un soft opening pentru a putea regla mecanismele de funcționare ale restaurantului și pentru a cunoaște modul de gândire și de acțiune al clientelei. Am lucrat în mediul corporatist și asta m-a ajutat foarte mult să pun în practică chestiuni teoretice și organizatorice. N-am deschis restaurantul cu un ” grand opening” și cu publicitate prealabilă tocmai pentru a maximiza calitatea serviciului oferit.
Semnalele au fost pozitive, toți cei care au sărbătorit Revelionul la noi au simțit o altfel de petrecere decât cele din restaurantele clasice: atmosfera intimă, degajată și totul a continuat pe 1 Ianuarie cu o ciorbă nemaipomenită asortată cu clasica zeamă de varză.
Am participat personal la toate petrecerile aniversare ale clienților noștri și am văzut cât de important este să fii alături de clientelă pentru a-ți putea dezvolta business-ul pe termen lung. 
Intenționați să intrați și pe segmentul corporate?
Deja am facut-o și ne continuăm munca și în această direcție. Vrancea este o destinație cu istorie și companiilor care aleg să-și organizeze simpozioanele și conferințele în locația noastră le oferim și alte servicii: tururi speciale sau degustări de vinuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?