Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO:Şoferul unei autobasculante, mort în urma impactului cu UN TREN


Sfârșit cumplit pentru un bărbat de 60 de ani, din Ciușlea, comuna Garoafa, care peste două săptămâni urma să fie socru mare. El și-a pierdut viața în urma unui accident feroviar, produs ieri, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Putna Seacă. Bărbatul, care se afla la volanul unei autobasculante, nu ar fi respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind izbit în plin de un tren. Impactul a fost extrem de violent, șoferul fiind proiectat la câțiva metri distanță de autovehicul, pe șinele de cale ferată. Cei aproximativ 60 de călători care se aflau în tren, printre care și copii, s-au speriat de moarte. Din fericire, niciunul dintre ei nu a pățit nimic. 
 Un bărbat de 60 de ani, din Ciușlea, comuna Garoafa, a murit ieri, în urma unui cumplit accident feroviar, produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la Putna Seacă. Mihai Popa, care peste două săptămâni urma să fie socru mare, a murit pe loc. În urma impactului dintre autoturismul condus de Mihai Popa și tren, șoferul a fost proiectat la câțiva metri distanță, chiar pe șinele de cale ferată.  
 Mihai Popa conducea o autobasculantă. Martorii ne-au spus că la trecerea la nivel cu calea ferată el a oprit, pentru că erau în funcțiune semnalele acustice și luminoase. A trecut un tren, dinspre Mărășești către Focșani, apoi bărbatul s-a pus cu mașina în mișcare, fără să vadă că din sens opus venea trenul particular Inter Regio 14.069-2/140 Brașov-Iași. Impactul a fost nimicitor. Cabina autobasculantei s-a făcut bucăți, iar motorul acesteia și roțile au sărit la câțiva metri distanță. Mecanicul de locomotivă a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns pompieri, polițiști și cadre medicale. Din păcate, pentru șoferul de 60 de ani nu s-a mai putut face nimic, cadrele medicale declarând decesul. 
 Inițial s-a crezut că șoferul a rămas încarcerat, motiv pentru care la locul accidentului a ajuns și descarcerarea. „Evenimentul în care au fost implicate o autobasculantă și o garnitură de tren a fost anunțat la dispeceratul integrat ISU – SAJ în jurul orei 11.10. Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgență 112, către locul indicat s-au deplasat o autospecială de descarcerare și una de lucru cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Anghel Saligny» al județului Vrancea și o ambulanță SAJ Vrancea. În momentul sosirii forțelor de intervenție a fost identificat un bărbat, în vârstă de 60 ani, șoferul autovehiculului, proiectat la câțiva metri în urma impactului, chiar pe șinele de cale ferată. Din nefericire, acesta a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanța SAJ”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
       Pasagerii din tren s-au speriat de moarte
 În trenul particular care mergea către Iași se aflau aproximativ 60 de persoane. Unele dintre ele s-au speriat de moarte. Ne-au spus că au auzit o bubuitură puternică, după care au început să sară bucăți din autobasculantă. „Am auzit o bubuitură puternică și apoi am văzut că au început să sară bucăți din mașină. Ne-am speriat foarte tare. Bănuim că vorbea la telefon, pentru că telefonul lui a sărit în cabina mecanicului de locomotivă”, ne-a spus un călător. 
 În urma impactului violent, și garnitura de tren a fost serios avariată. S-au spart mai multe geamuri, a fost avariată locomotiva, dar și vagoanele. „Eu nu m-am speriat. În momentul impactului s-a auzit un zgomot foarte puternic. Nu știu cum s-a putut întâmpla așa ceva. Probabil că șoferul nu a fost atent”, ne-a spus un călugăr, care se afla în tren. 
 Din fericire, nicio persoană care se afla în garnitura de tren nu a fost rănită și nici nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Pasagerii aflați în garnitura de tren, care circula din direcția Focșani spre Mărășești, nu au fost răniți și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În urma impactului, au rezultat scurgeri de ulei de la autovehicul. Pentru înlăturarea oricăror pericole, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost prezente la fața locului pe toată durata misiunii de îndepărtare de pe șinele de cale ferată a autovehiculului implicat în accident”, a adăugat locotenent Duță. 
        Semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune
 Cercetarea la fața locului a durat mai bine de o oră. Primele rezultate ale anchetei efectuate de polițiștii de la Serviciul Rutier Vrancea arată că șoferul autobasculantei nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată. „În jurul orelor 11.00, pe drumul comunal din Putna Seacă, la intersecția cu calea ferată, conducătorul unei autobasculante cu numere de București, nu a respectat semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune și amplasate la trecea la nivel cu calea ferată, procedând la traversarea căii ferate, moment în care a fost acroșat de un tren cu pasageri. În urma producerii accidentului a rezulat decesul șoferului autobasculantei și avarierea celor două vehicule implicate”, a declarat inspectorul principal Cristi Manta, de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea.   
Polițiștii vor continua ancheta în cazul acestei tragedii pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs și cine se face vinovat. 
       Soția victimei împărțea invitații pentru nuntă
 La locul tragediei au ajuns și copiii victimei, o fată și un băiat, dar și soția sa, care s-ar fi aflat prin zonă, ea împărțind invitații pentru nunta fiului, după cum ne-a spus primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru. Membrilor familiei victimei li s-a făcut rău, ei primind îngrijiri medicale de la echipajul SAJ aflat la fața locului. Celor doi copii, care țipau, dar și soției nu le venea să creadă că o astfel de nenorocire s-a abătut asupra lor. La locul accidentului au venit și alte persoane, care cunoșteau victima. Toate au spus că bărbatul mort era un om bun și săritor. În locul în care a avut loc tragedia de ieri mai sunt două cruci, semn că nu este singurul accident feroviar care s-a produs în zonă. 
 Primarul comunei Garoafa, care a fost la locul accidentului, a căutat utilaje pentru ca autobasculanta făcută praf să poată fi ridicată de pe calea ferată. „Peste două săptămâni avea nuntă cu băiatul. Mașina era a lui și își câștiga existența cu ea. Era un om muncitor și cumsecade și este păcat că s-a întâmplat așa. Practic s-au intersectat două trenuri. Prima dată a trecut unul dinspre Mărășești către Focșani, iar el s-a pus în mișcare fără să-l vadă și pe cel care venea din sens opus. Este o adevărată tragedie. Soția lui era prin localitate și împărțea invitații pentru nuntă atunci când a avut loc accidentul„, ne-a spus Gheorghe Maghiaru. 
 Potrivit informațiilor primite de la polițiștii de la Transporturi Feroviare, în urma accidentului, un singur tren a avut întârziere. Este vorba despre trenul 1652 Suceava-București Nord, care a avut o întârziere de 20 de minute. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?