Ingrediente:
mămăligă făcută din mălai Arpis, apă și sare
brânză de burduf
kaiser sau costiță afumată
ulei Arpis
slăninuță
puțină smântână
puțin unt
Mod de preparare:
Se pregătește o mămăligă din mălai Arpis, apă și sare. Se lasă să se răcească, o zi. Brânza de burduf se scoate de la frigider și se sfărâmă puțin. Kaiserul și slăninuța se taie feliuțe subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie. Mămăliga rece se împarte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mână, se turtește, se face în mijlocul ei căuș, în care se pune brânză, o bucățică de unt, kaiserul cu slăninuță, apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare bine închisă. Boțurile de mămăligă astfel pregătite se pun pe grătar până s-a topit brânza înăuntru și a făcut mămăliga crustă pe dinafară. Apoi se servesc calde la cină, cu smântână deasupra.