Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO:Reţete moldoveneşti: Bulz ciobănesc


Ingrediente: 
mămăligă făcută din mălai Arpis, apă și sare 
brânză de burduf 
kaiser sau costiță afumată 
ulei Arpis 
slăninuță 
puțină smântână 
puțin unt 
Mod de preparare: 
Se pregătește o mămăligă din mălai Arpis, apă și sare. Se lasă să se răcească, o zi. Brânza de burduf se scoate de la frigider și se sfărâmă puțin. Kaiserul și slăninuța se taie feliuțe subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie. Mămăliga rece se împarte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mână, se turtește, se face în mijlocul ei căuș, în care  se pune brânză, o bucățică de unt, kaiserul cu slăninuță, apoi se modelează bulzul ca pe o gălușcă mai mare bine închisă. Boțurile de mămăligă astfel pregătite se pun pe grătar până s-a topit brânza înăuntru și a făcut mămăliga crustă pe dinafară. Apoi se servesc calde la cină, cu smântână deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?