Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Un copil de 8 ani a fost atacat de o haită de câini. Vecina s-a ales cu DOSAR PENAL


Câini vagabonzi nu sunt doar în Focșani, ci și în alte localități ale județului. Miercuri, un copil de 8 ani, din Adjud, a fost atacat de o haită de maidanezi. Băiatul se afla în apropierea locuinței părinților și se juca, în momentul în care câinii fără stăpân au sărit pe el și l-au mușcat.
    Incidentul a fost sesizat polițiștilor de tatăl copilului. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că patrupedele erau hrănite de o vecină a familiei copilului, motiv pentru care se adunau mereu în zona respectivă. Oamenii legii au întocmit dosar penal de cercetare, iar principala vizată este vecina, care deși iubește animalele, nu le ține în curtea sa, pentru ca astfel de incidente să nu se întâmple. „La data de 09 aprilie 2014, ora 14.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Adjud au fost sesizați de către Z. Iulian, din Adjud, despre faptul că în jurul orei 14.10, fiul său Z. Robert Mihai, de 8 ani, a fost atacat de o haită de câini comunitari în timp ce se juca în apropierea locuinței sale. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, aceștia au stabilit că animalele sunt hrănite de către N. Anica. În cauză a fost întocmit dosar penal”, ne-a precizat subinspectorul Ramona Iftime, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. Copilul a primit îngrijiri medicale și nu a rămas internat.
    Potrivit estimărilor făcute de autoritățile adjudene la finele anului trecut, peste două mii de câini fără stăpân au fost aduși în municipiu. „Conform estimărilor noastre, în ultimul an de zile, în Adjud au fost aduși și lăsați pe străzi aproximativ 2.000 de câini fără stăpân. Aceștia reprezintă un mare pericol pentru populație, în special pentru copii, dar și o problemă pentru administrația locală care nu are fonduri pentru a lua câinii de pe stradă și pentru a-i steriliza și a le asigura adăpost și hrană”, declara primarul, anul trecut, Constantin Armencea. 
Edilul mai spunea că singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme era înființarea unor padocuri regionale de către ONG-uri sau societăți comerciale, unde să fie duși câinii, contracost. „Înființarea unor padocuri regionale ar putea fi o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Astfel, primăriile ar duce toți câinii fără stăpân la aceste padocuri, unde ar fi tratați, sterilizați, li s-ar asigura hrană și tot ce le trebuie. Evident că, noi, primăriile, vom plăti aceste servicii, însă costurile nu ar fi la fel de mari ca în situația în care ar trebui să facem singuri aceste padocuri și să asigurăm tratament și hrană pentru aceste animale care nu au nicio vină pentru că niște oameni fără suflet îi aruncă pe stradă”, mai spunea primarul Adjudului. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?