Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Femeia care şi-a omorât bebeluşul, condamnată la 10 ani de închisoare



    O femeie de 32 de ani, din satul Bordeasca, comuna Tătăranu, a fost condamnată la închisoare pentru că și-a omorât pruncul abia născut. Ea a fost condamnată ieri de judecătorii de la Tribunalul Vrancea, Secția Penală, la 10 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și profanare de cadavre, după ce, în urmă cu doi ani, a dat naștere acasă unui bebeluș, pe care ulterior l-a băgat într-o pungă și i-a dat foc. „Condamnă pe inculpata Ilie P. pentru săvârșirea infracțiunilor de: – omor (…) la 10 ani închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit. a, b, e, f Cod penal; – profanare de cadavre (…) la 1 an închisoare. (…) aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor”, se arată în decizia instanței, pronunțată ieri. Soluția Tribunalului Vrancea poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.
    Instanța a dispus și prelevarea de probe biologice de la inculpată în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Juridice. De asemenea, femeia a fost obligată la plata a 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 200 lei reprezintă onorariul apărătorului din oficiu, 50 lei taxa pentru constatarea medico-legală, iar 85 lei taxa pentru expertiza medico-legală psihiatrică.

         A dat foc bebelușului odată cu vegetația din curte

    „Monitorul de Vrancea” a relatat în exclusivitate, în 2013, cazul Petruței I., care la acea dată și-a recunoscut fapta în fața reporterilor noștri. Femeia a spus că după ce a născut singură, acasă, nu a știut dacă bebelușul este viu sau mort, fiind vânăt și nescoțând niciun sunet. De aceea s-a descotorosit de el ca de un simplu gunoi, punându-l într-o pungă, pe care a aruncat-o în WC, apoi a scos-o și i-a dat foc, odată cu vegetația uscată din curte. Cazul revoltător a ajuns în atenția anchetatorilor după ce vecinii au observat că femeia născuse, dar copilul nu era nicăieri.
    Femeia nu este la prima faptă de acest fel. În 2006, Petruța Anișoara I. a fost trimisă în judecată de procurori pentru că și-a lăsat copilul nou-născut într-o scară de bloc din Focșani și a fost condamnată pentru abandon, primind o pedeapsă de 8 luni de închisoare, cu termen de încercare de 2 ani și 8 luni. 
    Petruța I. are în prezent trei copii, doi băieți și o fată. Aceasta și unul dintre băieți sunt crescuți de bunica maternă. Fetița a fost abandonată de femeie în 2006, fiind crescută timp de un an și jumătate de o familie din Focșani, care era capabilă să-i ofere tot ce avea nevoie și care a dorit să o înfieze, însă mama Petruței nu și-a dat acordul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?