Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

GALERIE FOTO: Calculatoare de ultimă generaţie la Centrul de Comunicare şi la ghişee


Focșănenii care au pășit pragul Primăriei săptămâna trecută au putut observa, la Centrul de Comunicare de la parter, că în locul vechilor calculatoare au apărut unele noi. În dorința de a îmbunătăți interfața cu cetățenii și de a procesa cu mai multă rapiditate cererile acestora, la Centrul de Comunicare au fost montate șapte calculatoare noi HP, integrate, iar pentru cele opt ghișee de la taxe și impozite au fost cumpărate opt mini-unități centrale, de ultimă generație, mult mai rapide decât actualele calculatoare. „Am dorit să îmbunătățim relația cu cetățenii, rezolvarea solicitărilor să decurgă mai rapid. În Centrul de Comunicare calculatoarele erau vechi de 12 ani, erau din 2002, se mișcau foarte greu. De aceea le-am înlocuit pe toate. Am luat șapte calculatoare noi, moderne, foarte rapide, „all in one”, fără vechile unități centrale care ocupau spațiul. Le-am instalat pe toate cu sistem de operare Windows 8, cu licență, bineînțeles”, ne-a declarat Dan Cazaciuc, șeful Serviciului Comunicare de la Primăria Focșani.
    Opt calculatoare de dimensiuni foarte mici, tip desktop, foarte rapide, care înlocuiesc vechile și greoaiele unități centrale, au fost achiziționate și urmau să fie montate la ghișeele de taxe și impozite. Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că în ultima vreme a crescut volumul de date stocat pe serverul Primăriei, iar vechile calculatoare începuseră să fie depășite, fiind nevoie de calculatoare mai rapide și cu capacitate de stocare mai mare. În acest caz au fost cumpărare doar unitățile centrale, care se atașează printr-un sistem special pe spatele monitoarelor existente. 
    Calculatoarele noi care modernizează activitatea la Primăria Focșani au costat circa 3.200 lei – 3.500 lei bucata, cu tot cu licența pentru sistemul de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?