Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO:Sensurile giratorii de pe Independenței bulversează șoferii și pietonii


De vreo trei zile, semafoarele de pe Bulevardul Independenței nu mai sunt active, în sensul că au fost trecute pe galben intermitent sau pur și simplu nu mai funcționează. În locul lor, la intersecțiile cu străzile Peneș Curcanul și Aurora, în zona Pieței Moldovei, au fost instalate două sensuri giratorii provizorii, cum sunt în mai multe intersecții din Focșani. Această decizie a fost luată de reprezentanții Primăriei Focșani, în urma unor consultări cu Poliția Rutieră, având drept scop final fluidizarea circulației rutiere pe Bulevardul Independenței.
    Aflându-mă ieri dimineață în trecere prin această zonă am fost martor involuntar la două scene comico-dramatice între participanții la trafic, unii dezorientați de apariția în drum a obiectelor roșii și albe, care alcătuiesc sensul giratoriu. În prima scenă, un șofer, cu mai mulți pasageri în mașină, oprește pe banda de lângă axul drumului, la o distanță considerabilă față de noul sens giratoriu, acolo unde înainte era trecerea de pietoni și stă, cu ochii ațintiți la semafor, neînțelegând ce se întâmplă. În acest timp, în spatele său se formează o coloană de mașini (printre care și un autobuz cu călători), iar șoferii încep să claxoneze isteric. Omul din prima mașină nu se lasă intimidat și nu se mișcă din loc, așteptând, probabil, să se schimbe culoarea semaforului. Mașinile din spatele său încep să îl depășească, pe rând, iar șoferii enervați îi adresează cunoscutele invective din trafic. În cele din urmă, șoferul nostru și-a dat seama că este ceva în neregulă cu semafoarele și a trecut prin sensul giratoriu.
    În a doua scenă, petrecută în aceeași intersecție cu strada Peneș Curcanul, un grup de persoane se „aruncă” pe trecerea de pietoni, mai bine spus prin locul unde fusese trecerea de pietoni, acum ștearsă, și sunt blagoslovite de șoferii care trebuie să oprească, cu frâne bruște, pentru a nu le acroșa. 
    Mi-am zis, poate așa e la început, până se obișnuiește lumea cu schimbarea. În loc de fluidizarea circulației, a ieșit bulversarea circulației, în primele zile de la montarea sensurilor giratorii provizorii. Totuși, mă gândesc că la câte astfel de intersecții sunt în municipiu, Focșaniul poate fi cu ușurință denumit „orașul sensurilor giratorii”. Și atât șoferii, cât și pietonii ar trebui să fie obișnuiți cu ele. Voi ce părere aveți?

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?