Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Vrâncenii pot vota cel mai bun proiect „Porţile Vrancei“


Vrâncenii pot vota cel mai bun proiect depus în cadrul concursului inițiat pentru realizarea „Porților Vrancei”, care vor fi amplasate la toate intrările în județ. Votul publicului contează în proporție de 20 la sută din punctajul total al fiecărui proiect depus. De reținut că vrâncenii pot vota pe pagina de facebook „Porțile Vrancei” – https://www.facebook.com/PortileVrancei?notif_t=page_new_likes – ultima zi de vot fiind data de 31 martie, ora 14.00. Mai trebuie știut că vor fi luate în considerare doar voturile „Like” date la albume și nu la fiecare poză în parte.
    În cadrul concursului inițiat de Consiliul Județean Vrancea pentru  realizarea „Porților Vrancei” au fost depuse 31 de proiecte. Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecților din România -Filiala Muntenia Sud-Est în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, cu sprijinul  instituțiilor de învățământ superior și al organizațiilor profesionale de profil. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții, idei pentru realizarea unor obiective de signalectică urbană și rurală. Semnalele de intrare în județul Vrancea vor fi amplasate pe DN 2- E85, la ieșirea din Adjud spre Bacău și la Slobozia Bradului. Aceleași semne vor mai fi amplasate pe DN 11A ieșirile spre Bîrlad și Onești, DN 23, la Măicănești, ieșire spre Brăila, DN 24 ieșire spre Tecuci și DN 2D ieșire spre Ojdula.
    Obiectivul proiectului este acela de a face vizibile, încă de la intrarea în județ, prioritățile, istoria locală, identitatea celor care locuiesc, brandurile locale dar și de a exprima identitatea județului, trăit și viu, înțeles ca suport al cotidianului.
    Propunerile vor avea în vedere legislația specifică privind realizarea de lucrări în zona drumurilor naționale, avându-se în vedere cu precădere respectarea gabaritelor de înălțime pentru eventualele soluții ce propun console sau portale peste drumurile naționale (minim 6 m). Proiectele înscrise în concurs vor fi analizate și evaluate de un juriu alcătuit din 5 membri titulari și 2 supleanți. Lansarea concursului de soluții „Porțile Vrancei” a avut loc pe data de 7 februarie, iar termenul limită de depunere a proiectelor a fost data de 19 martie. Anunțarea câștigătorilor va avea loc în data de 8 aprilie. Proiectele depuse și admise in jurizare vor fi prezentate publicului sub numărul de concurs atribuit, spre a fi votate prin intermediul paginii de facebook „Porțile Vrancei”.  Rezultatele vor fi aduse la cunoștința celorlalți participanți precum și opiniei publice de către organizator, prin intermediul paginii de Internet a Ordinului Arhitecților din Romania Filiala Muntenia Sud-Est http://www.oar-muntenia-se.ro/ și a Consiliului Județean Vrancea www.cjvrancea.ro, dar și pe pagina de facebook „Porțile Vrancei”. Organizatorul va acorda diploma de participare tuturor participanților și premii proiectelor clasate pe locul I, II, III. Premiul I va fi recompensat cu 8 mii de lei, premiul II cu 4.500 lei, iar ocupantul sau ocupanții premiului III vor primi 2.500 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?