Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Puţine locuri libere în clasele pregătitoare


Toate cererile depuse de părinți, în prima etapă, în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, au fost aprobate. Dintr-un raport întocmit de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea reiese că în prima etapă au fost depuse și aprobate 2.751 cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, cele mai multe dintre acestea, 2.211, fiind depuse pentru copii care vor împlini vârsta de 6 ani înainte de data 1 septembrie. Același raport întocmit de ISJ Vrancea mai arată că cele mai multe cereri, respectiv 1.797, au fost depuse pentru școlile din mediul rural, în vreme ce în cadrul primei etape au fost depuse 954 cereri pentru școlile din mediul urban. 
Potrivit raportului, 2 copii au optat să învețe în mediul rural, deși locuiesc în mediul urban, iar în 61 de cazuri situația este inversă. În total, în Vrancea, în 92 de școli vor funcționa clase pregătitoare, dintre care 21 în mediul urban și 71 în mediul rural. În medie, fiecare școală a înregistrat câte 30 de cereri.
Pentru cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare mai sunt disponibile 1.153 locuri pe filiera tradițională și 11 step by step. În municipiul Focșani, la step by step mai sunt vacante câte 4 locuri la Liceul Pedagogic și Åžcoala Duiliu Zamfirescu, 2 la Åžcoala nr. 3 și unul la Åžcoala Anghel Saligny. Pe filiera tradițională, mai sunt libere 13 locuri la Åžcoala Alexandru Vlahuță, 11 la Åžcoala Anghel Saligny, 6 la Åžcoala Duiliu Zamfirescu, 4 la Åžcoala Nicolae Iorga, 3 la Åžcoala Åžtefan cel Mare, 8 la Åžcoala nr. 3 și unul la Åžcoala nr. 7. La Åžcoala Ion Basgan toate locurile au fost ocupate. 
La Adjud, la Școala „Angela Gheorghiu” sunt disponibile pentru etapa a doua 17 locuri, iar la Școala „Mareșal Alexandru Averescu” doar 6 locuri. Alte 37 locuri sunt neocupate la Școala „Mihail Armencea”, iar la Școala „Principele Radu” sunt disponibile pentru etapa a doua 24 de locuri. La Școala „Ecaterina Teodoroiu” din Mărășești sunt disponibile 34 de locuri, iar la Școala nr.2 din aceeași localitate mai sunt libere 36 locuri. La Odobești, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” mai are disponibile pentru etapa a doua 30 de locuri pentru clasa pregătitoare. De asemenea, 30 de locuri sunt disponibile la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu.
Oferta completă este disponibilă la avizierul tuturor unităților de învățământ. Numele copiilor deja admiși se regăsesc, la rândul lor, pe o listă afișată la fiecare unitate școlară. Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare se desfășoară în perioada 24-28 martie, urmând ca până pe data de 18 aprilie să fie procesate și aprobate toate cererile.
Lista cu școlile din mediul urban și rural unde mai sunt locuri libere pentru clasa pregătitoare  AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?