Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Aparat pentru depistarea precoce a diabetului la copii


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Focșani încearcă să achiziționeze, cu sprijinul Primăriei Focșani, un aparat performant pentru depistarea precoce a diabetului juvenil. Asta în condițiile în care în județul nostru sunt aproximativ 40 de copiii diagnosticați cu diabet.
Managerul Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mîndrilă, ne-a precizat  că prețul aparatului este de 7.500 lei, în care intră și consumabilele pentru un an de zile, iar pentru că unitatea nu dispune de fonduri, s-a solicitat ajutorul financiar al Primăriei Municipiului Focșani. „Am făcut o adresă către Consiliul Local Focșani pentru a solicita ajutor pentru achiziționarea unui aparat pentru depistarea precoce a diabetului la copii. Sperăm că cei din comisia de buget a Consiliului Local vor iniția un proiect de hotărâre pentru ca aparatul să poată fi achiziționat. Prețul este  7.500 lei, în care intră și consumabilele pentru un an de zile”, a precizat Mîndrilă.
Adresa a fost înaintată administrației locale ca urmare a unei promisiuni făcute de primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, în luna decembrie a anului trecut, când acesta a fost prezent la un eveniment dedicat copiilor cu diabet din județ. „Am făcut o promisiune pentru alocarea unor fonduri, dar nu am hotărât încă toate detaliile. Nu ar fi atât de scump de achiziționat acest aparat, cât ar fi întreținerea lui. Până la urmă, facem bine unor copii bolnavi”, ne-a declarat primarul Bacinschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?