Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Angajații Spitalului Județean, luaţi la întrebări


Cei peste 1.400 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Focșani sunt chestionați, în această perioadă, de conducerea unității, privind gradul de satisfacție al acestora. Acțiunea face parte din procesul de acreditare a spitalului. Chestionarele cuprind 12 întrebări, printre care și o secțiune în care aceștia pot nota diferite observații și sugestii. 
 Întrebările la care trebuie să răspundă angajații  sunt următoarele: 
„Credeți că locul dumneavoastră de muncă este sigur? 
Stresul vă afectează locul de muncă?
Îmi cunosc atribuțiunile de serviciu și fac tot posibilul să le îndeplinesc cu maximă eficiență?
Vă cunoașteți posibilitățile de promovare?
Sunteți mulțumit de comunicarea cu șeful direct? 
Sunteți mulțumit de comunicarea cu echipa de conducere a unității?
Credeți că în alt domeniu de activitate ați avea un randament mai bun? 
Credeți că salariul primit este corect în raport cu activitatea pe care o prestați? Sunteți nevoit să faceți eforturi pentru a suplini lipsa de responsabilitate a unor colegi?
Sunteți mulțumit de transparența acțiunilor conducerii? 
Sunteți mulțumit de modul în care primiți informațiile necesare la locul de muncă? 
Cum apreciați calitatea și utilitatea instructajelor și a cursurilor de perfecționare profesională?”. 
 Chestionarul a fost distribuit tuturor angajaților, iar până la finele săptămânii, aceștia trebuie să le completeze. Managerul unității spune că aceste chestionare, alături de alte documente, vor fi trimise Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), mai ales că unitatea spitalicească a fost programată pentru evaluare în trimestrul II din 2014. „Chestionarea angajaților face parte din procesul de obținere a acreditării. Aceste documente, plus altele vor fi trimise la CoNAS. Taxa de acreditare încă nu am plătit-o, deoarece nu știm care este valoarea ei în acest an, mai ales că ea se modifică de la an la an. Cel mai probabil, în perioada imediat următoare vom afla. Vizita comisiei de acreditare trebuie să o primim în trimestrul al II-lea al acestui an”, a precizat managerul Constantin Mîndrilă. Pentru a obține acreditarea, Spitalul Județean a avut de îndeplinit aproximativ 2.400 de indicatori. 
   Spitalul din Panciu, singura unitate acreditată
 Până în prezent, singura unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor este Spitalul Orășenesc din Panciu, astfel că în „febra” acreditării sunt și celelalte spitale din Vrancea, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare până în 2015.
 Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 și se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standardele din UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădirile moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanția că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiții de calitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?