Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

CCR a respins ca inadmisibilă sesizarea privind validarea noului Guvern


    Curtea Constituțională a respins sâmbătă ca inadmisibilă sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern, decizia fiind luată cu majoritate de voturi. Potrivit unor surse judiciare au fost opt voturi la unul.
    Decizia CCR este definitivă și general obligatorie. Motivarea va fi publicată în Monitorul Oficial.  
Judecătorii Curții Constituționale au trebuit să verifice dacă modalitatea în care noul Guvern, Ponta III, a fost învestit în Parlament a respectat Constituția, cu accent asupra programului de guvernare și asupra efectelor înlocuirii PNL cu UDMR în Executiv.
    Curtea Constituțională a dezbătut sâmbătă sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii și componenței politice a Guvernului. Președintele CCR, Augustin Zegrean, declara miercuri că sesizarea privind validarea de către Parlament a noului Guvern reprezintă o situație absolut nouă. „Este o situație absolut nouă, astfel de situații nu am mai avut”, a afirmat Zegrean.
    Miniștrii Cabinetului Ponta III au depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură, după ce președintele și premierul au ajuns la un acord. Acesta prevede ca Executivul să-și asume răspunderea în Parlament pentru un nou program politic, dată fiind modificarea structurii politice. Programul politic a fost trimis deja la Parlament, iar asumarea răspunderii Guvernul pe acest document ar putea avea loc marți.
Conducerile Senatului și Camerei Deputaților au transmis vineri Curții Constituționale puncte de vedere față de sesizarea PDL cu privire la schimbarea structurii Guvernului. Birourile Permanente ale celor două Camere au considerat că sesizarea democrat-liberalilor este lipsită de temei juridic și au propus respingerea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?