Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Brigada 8 LAROM are un nou comandant – colonel dr. Adrian Stroea


    Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” are un nou comandant. Este vorba despre colonel dr. Adrian Stroea. La ceremonia de predare-primire a comenzii, care va avea loc astăzi, va fi prezent și general-maior dr. Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre. „Militarii Brigăzii 8 LAROM vor organiza și desfășura vineri, 07 martie, la sediul U.M. 01470 din Focșani, ceremonia de predare – primire a comenzii marii unități. Domnul colonel dr. Adrian STROEA va primi comanda Brigăzii 8 LAROM de la domnul colonel Mihai Åžomâtcă, locțiitorul comandantului brigăzii, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-maior dr. Nicolae CIUCÄ‚. La ceremonie sunt invitate să participe personalități militare, civile și autoritățile administrației publice locale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM, maiorul Eugen Ciobotaru.
    Noul comandant al Brigăzii 8 LAROM s-a născut la Pucioasa, județul Dâmbovița, este căsătorit și are doi copii. El a urmat cursurile Liceului militar „Dimitrie Cantemir”, pe cele ale Åžcolii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie „Ioan Vodă” din Sibiu, unde a fost șef de promoție. Ulterior, a mers la Academia de Înalte Studii Militare din București, unde a mai făcut un curs postuniversitar de mini și micro calculatoare (1992-1993) și tot aici și-a dat și doctoratul.
    Și la capitolul experiență profesională stă bine. Din 2007 și până pe 24 februarie a.c. a fost locțiitor al șefului Instrucției și Doctrinei din Statul Major al Forțelor Terestre, iar în perioada 2005- 2007 a fost comandantul Centrului de Pregătire pentru Artileria Terestră (și inspector pentru artilerie). În perioada 2004-2005 a fost comandantul Divizionului 96 LAROM, iar între anii 1999-2005 șef biroul la Statul Major al Forelor Terestre. Anterior, el a mai avut și alte funcții.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?