Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Ponta: Eu am ales deja, vreau USL. Fac un alt guvern doar dacă Antonescu îşi retrage miniştrii


    Președintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că el a acceptat deja să facă „mai mulți pași înapoi” pentru păstrarea USL, precum renunțarea la ideea ca PC să dețină un post de vicepremier, și că va forma un alt guvern doar dacă Antonescu își retrage miniștrii. 
    Ponta a afirmat că a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis și anterior, și anume că este dispus să înainteze propunerile de miniștri liberali și să păstreze Guvernul în forma USL, dacă și Antonescu este de acord. „Dacă este de acord Antonescu, eu astăzi (ieri-n.r.) îi numesc pe toți patru, în frunte cu Iohannis, că am văzut că am vreo problemă cu Iohannis. Nu am niciun fel de problemă, astăzi îl numesc, am mai propus de trei ori numirea lui și de fiecare dată am fost refuzat. Mi-a spus că nu este de acord să fie numiți în formula actuală a Guvernului, ci să mergem la restructurare în Parlament și după aceea să-i numim, însă restructurarea poate fi făcută doar prin acordul celor patru partide, pentru că mergi în fața grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea”, a spus Ponta. Premierul a susținut că nu va exista un alt guvern decât dacă Antonescu își retrage miniștrii, gest pe care nu îl dorește.
    Întrebat ce se va întâmpla dacă liberalii nu acceptă numirea celor patru miniștri pe structura actuală a Guvernului, Ponta a răspuns: „Avem 45 de zile în care eu sunt convins că PNL se va mai gândi o dată, noi ne vom gândi și vom găsi o soluție în interesul unei guvernări stabile pentru tot anul 2014”, precizând că, în mod categoric, nu PSD va rupe USL, iar miniștrii PNL nu vor fi scoși de el de la guvernare.
    Președintele a semnat, miercuri, decretele prin care ia act de demisiile lui Daniel Chițoiu și Andrei Gerea și îi numește interimari pe premierul Victor Ponta ca ministru al Finanțelor și vicepremier și pe Constantin Niță la Economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?