Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Fratele bărbatului omorât la Măicănești a depus mărturie în fața instanței


    Principalul suspect în cazul crimei comise în octombrie 2012, la Măicănești, Ionuț B., a fost prezent ieri în sala de judecată a Tribunalului Vrancea, la un nou termen al dosarului în care este judecat, în libertate, pentru omor. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, fiu al unui consilier local și angajat al Primăriei Măicănești la momentul producerii faptei, a fost arestat preventiv pentru omor la sfârșitul lunii iulie 2013, după 10 luni de la decesul victimei. Tânărul a fost arestat pentru o scurtă perioadă de timp, fiind apoi eliberat. El a fost apoi trimis în judecată, în libertate, fiind obligat să nu părăsească țara timp de un an. Inculpatul nu recunoaște fapta.
    La termenul de ieri au fost audiați doi martori, fratele victimei și un tânăr care l-ar fi văzut pe principalul suspect în ziua producerii crimei în timp ce se întorcea de la locuința decedatului. Fratele victimei a declarat că în săptămâna în care s-a produs crima, principalul suspect a locuit la el, dar că obișnuia să stea și cu fratele său.  Martorul a declarat în fața instanței că suspectul a plecat de la el de-acasă sâmbătă, cu o zi înainte de a fi găsit mort fratele său. Duminică seară, după descoperirea omorului, martorul i-ar fi spus lui Ionuț B., care se întorsese între timp la locuința sa, că Gigel Toader a fost găsit mort, însă inculpatul nu ar fi avut nicio reacție și a plecat. Martorul a mai afirmat că, timp de cinci zile, cât a locuit la el, Ionuț B. nu se ocupa cu nimic, ci doar consuma băuturi alcoolice, inclusiv spirt. Judecarea acestui dosar continuă pe 12 martie.
    Ionuț B. este acuzat că l-ar fi omorât pe Gigel Toader, de 48 de ani, un prieten de pahar. Fapta a fost comisă cu sânge rece, victima fiind torturată, bărbatul murind după ce a fost lovit în mod repetat cu un ciocan în cap, iar apoi i-a fost tăiat gâtul cu un cuțit. Anchetatorii nu au găsit atunci prea multe probe la fața locului, astfel încât suspectul să poată fi reținut. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că autorul ar fi Ionuț B., după ce anchetatorii au descoperit că ADN-ul său a fost găsit pe o bluză în care era înfășurat capul victimei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?