Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Un şofer s-a urcat BĂUT la volanul unui microbuz


    Șoferul unui microbuz de transport persoane a fost prins băut la volan. El nu s-a gândit nicio clipă că pune în pericol viața pasagerilor. A fost oprit în trafic la Garoafa, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii i-au aplicat o amendă și l-au trimis în concediu forțat, pentru că i-au reținut permisul de conducere. Bărbatul a fost depistat în trafic în timpul unei acțiuni ce a avut drept scop verificarea transportatorilor de persoane și mărfuri.

    Vasile O. se afla la volanul unui microbuz de transport persoane în momentul în care un polițist de la Serviciul Rutier i-a făcut semn să tragă pe dreapta, pe DN 2 E85, la Garoafa. Șoferul a oprit, iar polițiștii i-au cerut documentele pentru verificări. Acestora li s-a părut că șoferul miroase a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,20 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere, fiind și sancționat contravențional. Vasile O. a fost depistat în trafic pe data de 15 februarie, în timpul unei acțiuni derulate de polițiști pentru verificarea legalității transportului de persoane și mărfuri.
    Inspectorul principal Aurel Cristian ne-a precizat că în timpul acțiunii au fost verificate 218 mijloace de transport în comun. „În timpul acțiunii au fost verificate 218 mijloace de transport în comun, respectiv microbuze, autocare, autobuze. În total, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale și s-a reținut un permis de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Trei dintre amenzi s-au dat pentru nerespectarea timpilor de conducere-odihnă, alte 18 pentru lipsa centurii de siguranță, 22 pentru depășirea limitei legale de viteză, una pentru lipsă documente și cinci pentru defecțiuni tehnice”, ne-a precizat inspectorul principal Aurel Cristian.

Ce a vizat acțiunea

    Acțiunea a început pe data de 10 februarie și s-a încheiat pe 16 februarie, iar verificările în trafic au fost efectuate de polițiștii de la Rutier și lucrătorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). S-a acționat pe principalele artere rutiere din județul Vrancea și au fost verificați transportatorii de mărfuri și persoane.
    Polițiștii și inspectorii de la ISCTR au vrut să vadă dacă șoferii au licențe pentru transport marfă sau persoane, dacă respectă perioadele de condus și odihnă, dar și dimensiunile de masă și gabarit, precum și deținerea, la bordul vehiculelor, a documentelor de transport, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă. Polițiștii ne-au precizat că cele mai grave nereguli constatate în timpul verificărilor au fost cele legate de nerespectarea timpilor de condus-odihnă, dar și consumul de alcool la volan.
    Acțiuni de acest gen sunt desfășurate periodic, iar în timpul acestora sunt  aplicate zeci de sancțiuni contravenționale, fiind reținute și certificate de înmatriculare în anumite cazuri. Au fost și șoferi care, chiar dacă aveau mașinile încărcate cu marfă sau călători, nu au ezitat să calce pedala de accelerație mai mult decât ar fi trebuit, dar și situații când aceștia nu aveau asigurare ori mașinile aveau defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?