Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cheia pentru o CĂSNICIE lungă şi fericită


    Adulterul consimțit ar putea reprezenta cheia pentru o căsnicie fericită și de lungă durată, potrivit psihologilor americani. Psihologii americani susțin că aventurile sexuale cu alte persoane decât partenerul de viață ar putea face ca relația să funcționeze mai bine pe termen lung, informează independent.co.uk.
    Eli Finkel, de la departamentul de psihologie de la Northwestern University din Illinois, SUA, sfătuiește persoanele din a căror căsnicie a dispărut pasiunea și intimitatea să încerce o relație de comun acord „non-monogamă”. „Se poate ca partenerul tău să fie o sursă extraordinară de sprijin social și de stimulare intelectuală, dar să nu mai fi făcut sex de mai mult de două ori pe an în ultimii cinci ani și niciunul dintre voi nu crede că este suficient”, a spus psihologul pentru The Telegraph. „Eu nu recomand să înșeli, dar o relație non-monogamă de comun acord ar putea funcționa foarte bine”, a adăugat Eli Finkel.
    În volumul „The Suffocation of Marriage”, Finkel și colegii săi susțin că, în prezent, oamenii așteaptă mai mult din partea partenerului decât înainte – să fie un iubit, un prieten, un confident, un terapeut și opersoană care să-i ajute să-și atingă obiectivele pe termen lung. Cu toate acestea, cuplurile petrec mai puțin timp împreună, ceea ce duce la nemulțumiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?