Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Singurătatea promovează instinctul de supravieţuire


    Singurătatea, considerată un stigmat mai ales în perioada din preajma Zilei Îndrăgostiților, poate declanșa schimbări pozitive la nivel comportamental, îndeplinind funcții adaptative în habitate specifice, au descoperit cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago, conform dailymail.co.uk. „Cercetările din ultimele decenii au sugerat o perspectivă extrem de diferită asupra singurătății, față de ceea ce se susține în experiența personală de zi cu zi, aceea conform căreia singurătatea îndeplinește o varietate de funcții adaptative în habitate specifice”, a afirmat John Cacioppoat, coordonatorul echipei de cercetători din Chicago, al cărei studiu a fost publicat în revista Cognition & Emotion, potrivit Daily Mail.
    „Deși ar putea părea că singurătatea nu are nicio trăsătură eliberatoare, aceasta promovează schimbări comportamentale care sporesc probabilitatea de supraviețuire a genelor umane. Suferința provocată de singurătate a avut rolul de a ne îndemna să reînnoim conexiunile de care avem nevoie pentru a reînnoi legăturile de care avem nevoie pentru a asigura supraviețuirea și promova încrederea socială, coeziunea și acțiunea colectivă, a precizat John Cacioppoat.
    Totodată, cercetătorii au afirmat că singurătatea ar putea explica și decizia oamenilor de a susține o echipă sportivă sau un anumit grup.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?