Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Hoţi de bunuri din societăți și locuințe, anchetaţi de poliţişti


    Patru persoane, două dintre ele minore, sunt cercetate de polițiștii din cadrul  Poliției municipiului Focșani pentru furt calificat. Unele dintre spargeri au fost date anul trecut, altele anul acesta, iar acum polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale și Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Focșani au reușit să le probeze faptele.
    Cei patru sunt suspectați că au dat spargere după spargere, iar în cinci luni au reușit să fure bunuri în valoare de 23.000 lei. Anchetatorii spun că aceștia au spart mai multe societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani, inclusiv chioșcuri de ziare și magazine mici. De asemenea, au prădat și mai multe locuințe. „La data de 13 februarie a.c., polițiștii focșăneni au documentat activitatea infracțională a grupului format din M. Alin-Gabriel, de 16 ani, L. Vasilica-Florentina, de 15 ani, E. Cătălin-Dorinel, de 21 ani, și P. Gabi, de 39 ani, care în perioada octombrie 2013 – februarie 2014 au comis 9 infracțiuni de furturi din locuințe și societăți comerciale. Aceștia forțau ușile de acces și pătrundeau în imobile și societăți comerciale de unde au sustras bunuri alimentare, țigări, reviste, etc., valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 23.000 lei. Cercetările sunt contiuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea întregului prejudiciu cauzat”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Polițiștii focșăneni au stabilit în urma anchetei că în noaptea de 25 spre 26 octombrie 2013, Alin Gabriel M. a intrat prin efracție în două imobile, de unde a furat bunuri în valoare de 300 lei. Ulterior, băiatul nu a mai acționat singur, ci împreună cu fata de 15 ani, Vasilica Florentina L, dar și cu Cătălin Dorinel E.. Din decembrie 2013 și până în februarie 2014, cei trei au spart mai multe chioșcuri de ziare de pe raza municipiului Focșani, din care au furat reviste, țigări și dulciuri, în valoare de 7.000 lei.
    Atunci când Vasilica și Cătălin nu au fost disponibili, Alin acționa cu un alt partener, respectiv pe Gabi P.. Împreună, ei cu spart un supermarket, situat în apropierea Pieții Unirii din Focșani, dar și două magazine din Bahne. Ei au furat bunuri în valoare de 15.000 lei, respectiv alimente, dulciuri și țigări. Potrivit unor surse, hoții acționat extrem de repede, în nici două minute reușind să dea spargerile și să plece cu bunurile furate. 
    Cei doi minori au fost internați într-un centru, iar ceilalți doi sunt cercetați de oamenii legii în stare de libertate. În cazul copiilor este efectuată și o expertiză pentru a se stabili dacă au avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor. Polițiștii continuă ancheta și fac tot posibilul să recupereze prejudiciul. Dacă nu tot, măcar o parte din el.
    Și un bărbat din Bolotești s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. El este suspectat că i-a furat găinile unui vecin. Și nu este vorda despre una sau două păsări, ci de 13. Anchetatorii spun că fapta a fost comisă luna aceasta. „La data de 13 februarie a.c., polițiștii din Bolotești au documentat activitatea infracțională a lui S. Simion, de 31 ani, din localitate, care în cursul lunii februarie a.c. a sustras din locuința vecinului său C. Emilian-Mircea, un număr de 13 păsări. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, au adăugat oamenii legii.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?