Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Scarlett Johansson va primi un premiu César onorific


    Actrița americană Scarlett Johansson va primi, la sfârșitul lunii februarie, un trofeu onorific la cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor, a anunțat, marți, Alain Terzian, președintele Academiei artelor și tehnicilor din cinematografie. Remarcându-se la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai”, Scarlett Johansson a colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentați regizori din industrie, precum frații Joel și Ethan Coen, Brian de Palma și Christopher Nolan.
    Succesul mondial obținut de „Rătăciți printre cuvinte/ Lost in translation”, de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA și i-a relevat talentul artistic în fața lumii întregi, ajutând-o să devină apoi „muza” lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele „Match Point”, „Bomba zilei/ Scoop” și „Vicky Cristina Barcelona”.
    A devenit o actriță de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur și a câștigat un premiu Tony pentru evoluția sa din piesa de pe Broadway „A View from a Bridge”. S-a remarcat în pelicule precum „Fata cu cercel de perlă”, „Cântec de iubire”, „Jurnalul unei dădace” și „Cealaltă moștenitoare Boleyn”. În ultimii ani, actrița americană a apărut și în filme de acțiune, interpretând personajul Black Widow din filmele „Răzbunătorii”/”The Avengers” și „Iron Man 2”. Ea va începe să filmeze pentru „Lucy”, un thriller de acțiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor la „Captain America: The Winter Soldier”.
    Vedeta americană a fost de curând aspru criticată după ce a făcut reclamă pentru produsele unei companii israeliene, Sodastream, a cărei principală uzină se află într-o colonie israeliană din Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel în 1967 și reclamat de palestinieni. Actrița, care era de opt ani ambasadoare mondială a ONG-ului umanitar britanic Oxfam, a decis să renunțe la acest titlu onorific, după ce asociația în cauză a considerat „incompatibilă” reclama de la Sodastream cu rolul ei umanitar.
    Scarlett Johansson, în vârstă de 29 de ani, este logodită cu jurnalistul francez Romain Dauriac. Cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 28 februarie, la Teatrul Châtelet din Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?