Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Campanie de informare națională despre scleroza multiplă


    Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România și Colegiul Medicilor din România (CMR) au lansat miercuri campania națională de informare și susținere a drepturilor pacienților ‘Împreună învingem Scleroza Multiplă’, care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare ale lipsei de tratament în această boală. Totodată, campania își propune să obțină acces la tratament pentru toți pacienții cu scleroză multiplă, fără discriminare, prin eliminarea listelor de așteptare, obținerea accesului la terapiile inovatoare aprobate de UE și corelarea bugetului pentru programul de tratament cu costurile reale ale tratamentului.
    Printre obiectivele campaniei se numără informarea publicului larg și sensibilizarea opiniei publice cu privire la ceea ce înseamnă viața cu scleroză multiplă și schimbarea modulului de a gândi al publicului larg legat de faptul că diagnosticarea cu această afecțiune înseamnă o viață inactivă.
    Potrivit președintelui CMR, Vasile Astărăstoae, listele de așteptare pentru această boală trebuie să dispară. Astărăstoae a susținut că pacienții cu scleroză multiplă nu trebuie să învingă numai boala, ci și prejudecățile societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?