Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Femeie căutată pentru trafic de droguri, găsită la Vidra


    O femeie din comuna Vidra, asupra căreia planează suspiciunea că a făcut parte dintr-o rețea care s-a ocupat cu traficul de droguri în Italia, a fost găsită la locuința părinților săi din comuna Vidra. Pe numele ei, Tribunalul din Milano a emis un mandat european de arestare, iar polițiștii vrânceni au fost cei care l-au pus în aplicare. Femeia a fost luată de acasă și prezentată procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care au dispus reținerea ei. „La data de 4 februarie a.c., ora 06.00, în urma unei acțiuni organizată pentru localizarea și arestarea membrilor unei grupări infracționale transfrontaliere specializată în traficul de droguri, a fost depistată la locuința părinților săi din comuna Vidra, Åž. Valentina-Păunica, de 30 ani, din localitate, persoană căutată de autoritățile judiciare din Italia. Pe numele femeii, Tribunalul din Milano a emis un mandat european de arestare. A fost prezentată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 ore”, ne-au precizat polițiștii vrânceni.
    În aceeași zi, pe numele femeii a fost emis mandat de arestare provizorie pentru 15 zile. „În baza dispozițiilor art.101 alin. 5 lit.a din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, în referire la art.223 al.2 Cod procedură penală (Legea 135/2010) dispune arestarea provizorie în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare emis de Magistratul de Instrucție de la Tribunalul Milano – Italia pe numele persoanei solicitate (…), pe o durată de 15 (cincisprezece)zile (…). Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie pe numele persoanei solicitate. Conform art.101 alin.7 din Legea nr.302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, se va solicita de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați mandatul european de arestare și traducerea acestuia în limba română. Termen pentru continuarea procedurii – 18.02.2014, cu citarea persoanei solicitate. Cu drept de contestație în termen de 24 ore de la pronunțare”, se arată în încheierea de ședință.
    Potrivit unor surse, în anii 2012 și 2013, femeia, care locuia în Italia, ar fi ajutat mai mulți cetățeni albanezi și greci să facă trafic de droguri. Practic, aceștia introduceau drogurile în Italia, dintr-o altă țară, iar femeia le depozita în locuința sa până când erau transportate în altă parte sau vândute. Cel mai probabil, ea va fi trimisă în Italia pentru a fi judecată. Potrivit unor surse, acțiunea de marți s-a desfășurat simultan în România și Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?